söndag 9 april 2017

Atenas tecken (del 3 Olympens hjältar) av Rick Riordan

Sju halvgudar. Ett flygande skepp. Ett uppdrag på andra sidan jordklotet. 

Med de bästsäljande böckerna och Hollywoodfilmerna om Percy Jackson fick Rick Riordan ungdomar över hela världen att läsa om grekisk mytologi.
Del tre i nya serien Olympens hjältar visar att Rick Riordan är tillbaka i högform. Efter äventyren med Percy Jackson och de andra halvgudarna i Den försvunne hjälten och Den fängslade guden skruvas spänningen upp ytterligare när greker och romare måste välja mellan samarbete och undergång. 

De romerska och grekiska halvgudarna har varit separerade från varandra i århundraden, men nu står världens öde på spel och de måste samarbeta eller gå under. Så säger den uråldriga profetian. Men när de grekiska halvgudarna anländer till det romerska lägret i sitt flygande skepp Argo II väcks gammalt fiendeskap till liv. Ska Percy, Annabeth, Jason och de andra utvalda lyckas ena de två grupperna och klara sitt uppdrag i Rom – eller bevittna civilisationens undergång?

Atenas tecken är ett explosivt äventyr där allting kan hända. Riordan bjuder på en oförglömlig resa över hav och land till Rom, där viktiga avslöjanden, ödesdigra offer och obeskrivliga fasor väntar våra hjältar. Borda Argo II – om du vågar…
Text och bild från Bonnier Carlsens sida.
Jag gillar Rick Riordans böcker både som högläsning men även att läsa själv. Nu vill inte 14 åringen att jag läser högt för honom så jag får läsa denna själv. Men som sagt jag vill gärna avsluta serien så jag kommer att läsa även fortsättningen på Olympens hjältar. Har ända sen jag varit liten gillat mytologi och speciellt den Grekiska och Romerska, så jag har lite koll på den, men även om man inte har det så beskriver Riordan den i böckerna så det är inte svårt att hänga med vad som ska hända.
Sen kan jag ju inte säga något annat om att det är så snygga bokomslag.


Mer om...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar