tisdag 4 april 2017

Tematrio - omläsning

Lyrans noblesser undrar efter i denna veckas tematrio, böcker som vi läser om.

Jag får först börja med att säga som både Lyran och flera andra som har svarat skriver att de knappt läser om, för som sagt det utkommer så många nya böcker så jag har fullt upp med att bara läsa dem. Men här är ändå en trio om mina omläsningar


 1. Stolthet och fördom av Jane Austen har varit/är den jag verkligen har läst om och om igen, jag har faktiskt även dålig koll på hur många gånger jag har läst den.
 2. Hungerspelstriologin av Suzanne Collins har jag läst två gånger, och den var lika bra bägge gångerna. Så jag tror faktiskt att den kan bli omläst ännu en gång någon gång i framtiden.
 3. Just nu håller jag på att läsa om Alice i underlandet av Lewis Carroll. 
Jag har även en förhoppning om att läsa om en del klassiker som jag läste i min ungdom som jag gärna vill läsa igen, tex Bronte och Rebecka av DuMarier.
Försöker även läsa om Harry Potter böckerna i den illustrerade utgåvan på engelska, har tidigare bara läst den på svenska. Och efter första boken kan jag verkligen säga att de håller för omläsning. 

3 kommentarer:

 1. Hungerspelen skulle jag nog kunna tänka mig att läsa om.

  SvaraRadera
 2. Alice i underlandet vet jag inte ens om jag läst fullständigt en gång, borde man förstås göra. Rebecka är påtänkt, inte själv läst tidigare men många har ju gjort det och kommer ihåg den som väldigt bra.

  SvaraRadera
 3. Ja Hungerspels-trilogin kanske man skulle ta och läsa om.

  SvaraRadera