tisdag 18 april 2017

Odla med kultukollo - tisdagsutmaningen


Så här skriver de på Kultukollo om dagens utmaning hos dem:

Denna vecka pratar vi om odling, trädgårdar, blommor och växter som finns runt omkring oss här på kulturkollo och jag tänkte att det kunde vara dags att inleda något som jag tänker kan bli en verklig utmanare till radioprogrammet Odla med P1. Nämligen Odla med Kulturkollo! Nu är det dags att odla med kulturella cellerna och göra en djupdykning i kulturens grönaste hav.
Vilken är din grönaste favorit i Kultursvängen? 
Denna utmaning sätter verkligen mig på pottkanten, i kultursvängen vet jag inte alls vad jag ska svara på det här. Caroline skrev på kulturkollo igår om att hon lyssnade på ljudböcker medans hon arbetade i trädgården. Och inte ens där kan jag plocka fram något ur minnet, för även om jag har lyssnat på ljudbok när jag har rensat så minns jag inte ens vad jag har lyssnat på. Och det beror helt enkelt på att jag inte brukar göra det så ofta, och det beror inte på att jag inte vill utan mera att jag har problem och inte klarar av det, pga smärta pga fibromyalgi etc.
Sitta ute och läsa är väl något jag gör då och då men jag klarar egentligen inte av det så bra heller, går inte att sitta i solen för då får jag ont i ögonen efter ett tag och jag bränner mig lätt. Och läsa bäst gör jag helst i soffan eller sängen, är den där bekväma människan.
Men en bok jag minns från min ungdom som jag satte mig i trädgården med en tidig vår när jag kände att jag ville sitta ute och läsa för det är så bra väder och det är Mannen i brunt av Agatha Christie. Brunt kan ju symbolisera jorden som vi odlar i.

4 kommentarer:

 1. Ja, lite klurigt att komma på böcker kan jag tycka. Men brunt är ju jord så helt rätt.

  SvaraRadera
 2. Aldrig fel att associera. Då kan det bli spännande.

  SvaraRadera
 3. Ser gärna lite bruna o gröna böcker. Och Christie funkar alla säsonger!

  SvaraRadera
 4. jorden är ju väldigt viktig för allt det gröna

  SvaraRadera