torsdag 27 april 2017

Olikhetsutmaningen Nord - Syd

I Olikhetsutmaningen på  bloggen enligt O denna vecka efterfrågas motsatsparet nord - syd.

Den allra första tanken som dök upp var för mig precis som enligt O skrev i sitt inlägg med, TV-serien och boken Nord och Syd av John Jakes. Om ingen vet så skildrar det det Amerikanska inbördeskriget.

Men här kommer mitt motsatspar börjar med att resa till Norr och sen Söder, för efter vi kanske till och med har blivit stelfrusna så kan vi tina upp i värmen.

I nordliga breddgrader utspelar sig Andrés polarexpedition, jag har länge velat läsa Bea Uusmas Expeditionen, min kärlekshistoria.

Sen reser vi söder ut ända till Australien, och ännu en gång en bok jag vill läsa, och det är fortsättningen av Iluminae av Alice Kaufman och Jay Kristoff, Gemina. Författarna har skrivit en hel del till böcker som jag gärna vill läsa.

Bonustipsböcker:
Annars har jag läst en del böcker av Australienska författare som utspelar sig i Australien som tex Tant Theodora av Patrick White, Törnfåglarna av Collen McCullough, I morgon då kriget kom av John Mardsen, Francesca av Melina Marchetta och den jag har tyckt bäst om Fem svarta höns av Nevil Shute. Och en bra bok av en australiensk författare är Boktjuven av Markus Zusak

1 kommentar:

  1. Tycker också väldigt mycket om Nevil Shute! Expeditionen har jag haft hemma hur länge som helst och vill verkligen läsa den, men det blir aldrig av.

    SvaraRadera