lördag 8 april 2017

Ingenting och allting av Nicola Yoon .

Kärlek stark nog att dö för - en debutroman som blev bästsäljare och storfilm!Ingenting och allting är en förbluffande stark debutroman. Fantastiskt språk vävs samman med originella illustrationer som tillsammans berättar en kärlekshistoria som inte liknar någon annan. Ömsint, stark och med en oväntad twist. Given sträckläsning för alla John Green-fans. 
Vi kanske inte kan förutsäga framtiden, men vissa saker går ändå att förutspå. Som att jag kommer att bli kär i Olly. Och att det kommer att sluta i katastrof.

Maddy lider av en extremt ovanlig sjukdom som i princip innebär att hon är allergisk mot världen. På sjutton år har hon aldrig varit utanför huset. Hon fördriver sina dagar med att plugga på distans, umgås med sin mamma och sköterskan Carla och läser mängder av böcker.

Så en dag flyttar den jämnårige Olly in i huset bredvid - svartklädd, graciös som en katt och med ögon blåa som Atlanten. Fascinerade betraktar de varandra från varsitt fönster. Men när de börjar chatta och lär känna varandra på riktigt inser Maddy att hon måste få träffa honom, vilka riskerna än är. För vad är egentligen livet värt om man aldrig får veta hur det är att älska någon på riktigt?

Bild och text hämtad från Bokus sida om boken.

Denna bok hörde jag mycket om från Booktubers som jag följer och även att det ska bli en film av den i år, och kom då på att den skulle passa bra att läsa i Kaosutmaningen 2017 som nr 12 en bok som kommer att bli film under 2017 eller 2018. Den kommer att ha Sverige premiär 9 juni. 

Denna bok var även bra och jag hade väl lite förstått vad den oväntade tvisten var men inte gjorde det mig något, detta var en bok jag gillade ändå och som jag skrev i ett tidigare inlägg framkallade den lite tårar i slutet när tvisten etc pågår.Verkligen en bra YA bok som även jag som är 40+ fastnade i, och verkligen minns nu efter ett par veckor och flera andra böcker lästa efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar