onsdag 19 april 2017

Stad av glas av Cassandra Clare

Clary kämpar för att rädda sin mammas liv, men för att få hjälp måste hon åka till Glasstaden, Skuggjägarnas stad i hemlandet Idris. Men att ta sig in oinbjuden i staden är förbjudet enligt Lagen, och att bryta mot den kan straffas med döden… 

Kärlek är en dödlig synd och gamla hemligheter kan visa sig vara livsfarliga, när Clary och Jace tillsammans står upp mot Valentine, den ondskefulle före detta skuggjägaren som också är deras pappa! 

Stad av glas är den tredje delen i serien "The Mortal Instruments". De tidigare delarna heter Stad av skuggor och Stad av aska

Texten och bilden är hämtad från BonnierCarlsens förlags sida och du kan även besöka Cassndra Clares hemsida här.

Denna serie fick mig att fastna och nu har jag läst tredje delen och avslutade i den första TMI (The Mortal Instruments) triologin. Och jag kommer att fortsätta att läsa om Shadowhunters och jag har lärt mig att man ska läsa dem i kronologisk ordning så det är Clockwork Angel som står på tur. 
Undrar dock lite vad det är som gör att jag gillar det, det är ju ändå det där som utmärker en typisk YA, ung vuxen bok, är inte så förtjust i Clary och Jace egentligen. Men hade råkat få mig en av de stora twisterna angående böckerna när jag började läsa och i mitt fall fick det bara mig att fundera hur det hängde ihop och tycka att det var intressant att läsa och se vilka ledtrådar författaren hade gett under berättandets gång. Men nu vet jag inget vad som ska hända så det ska bli kul att läsa fortsättningen. 

1 kommentar:

  1. Är så sugen på att påbörja denna serie. Har den första i bokhyllan.

    SvaraRadera