måndag 17 april 2017

Veckans bokbloggsfråga v 16

Ny vecka och ny bokbloggsfråga;
Vilken bok eller vilka böcker skulle du vilja läsa en fortsättning på skriven av en annan författare? Vilken författare tycker du i så fall skulle få äran att skriva denna fortsättning? Skulle du då vilja att boken skrevs som en uppföljare för att få veta vad som hände sedan, eller skulle du hellre vilja läsa samma historia fast ur någon av de andra karaktärernas perspektiv? 

Detta var en lite klurig frågeställning, jag vet faktiskt inte om jag vill läsa fortsättning av någon favoritförfattare där en annan författare/spökförfattare tagit över, fast är det ur en bokserie, som man verkligen gillar och vill veta vad som händer. Men då känns det ju bäst att orginalförfattaren har lämnat direktiv hur han har tänkt sig att handlingen ska vara och hur historien slutar. Och en bokserie som jag behövde veta slutet på var Sagan om Drakens återkomst/ Time of Wheel där Robert Jordan dog, men han hade berättat för sin fru och hade lämnat anteckningar, som sedan än annan duktig fantasyförfattare fick avsluta serien, Brandon Sanderson, och jag gillade verkligen även de tre avslutande böckerna som Sanderson skrev.

Jag kan verkligen inte ange vilka böcker som skulle vilja ha en fortsättning på eller vem som skulle skriva dem då. Och verkligen inte om det ska vara en uppföljare eller skriven ur någon annans perspektiv. Böcker skrivna ur en annans karaktärs perspektiv har jag läst och gillat tex Gregorius av Bengt Ohlsson och Mordets praktik av Kerstin Ekman utifrån Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. Och även För Lydia av Gun-Britt Söderström som baseras på Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg.


1 kommentar:

  1. Jag tyckte nog lite likadant. Och kunde inte heller komma på någon bok/serie som jag skulle vilja ha en fortsättning på.

    SvaraRadera