lördag 1 april 2017

Helgfrågan v 13


Mias bokhörna fortsätter med sina helgfrågor och denna vecka lyder den så här:

Har du någon form av läsplanering? 
Är det viktigt med en planering?

Jag lånar ju många böcker ifrån biblioteket, så för att hinna läsa ut dem innan de ska lämnas tillbaka brukar ju de prioriteras så det blir ju en viss planering utav vilka böcker som ska läsas. Sen har jag under detta året tänkt att försöka läsa en hyllvärmare per månad, och i början av året valde jag ut 12 böcker, men för att göra det lite roligare så la jag alla titlarna i en burk och drar en varje månad. Så det är både planering och slump samtidigt. Likaså är det med utmaningen 3 x 3 som jag också är med i under detta år. Drar en lapp med en av de utvalda titlarna när jag ska läsa en av de böckerna. 
I övrigt så kommer ju recensions ex att gå före i planeringen om det skulle dyka upp i lådan. Och jag kan välja någon annan bok ur hyllan om jag känner för det. 

Så jag är den där som  både planerar och inte planerar min läsning. Sen finns väl aldrig någon uppskriven plan utan den finns i mitt huvud och bara sker efter val.

Min planering som den ser ut nu
Hyllvärmare mars håller på att läsas
Böcker som ska tillbaka till biblioteket 7/4, håller på att läsas + ska läsas
Bok som ska tillbaka till biblioteket 12/4 ska läsas där efter
Sen tänkte jag mig läsa aprils hyllvärmare plus den ur 3 x 3 utmaningen som står på tur
Biblioteksböcker...osv


11 kommentarer:

 1. När man lånar mycket från biblioteket blir ju det nästan en planering i sig :)

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig idé att dra lappar, det kanske jag kopierar :-)

  SvaraRadera
 3. Jag är ju av den alldeles bestämda åsikten att det inte finns någon slump ;)

  SvaraRadera
 4. Jag lånar aldrig på bibblan ändå är jag där varje vecka.

  SvaraRadera
 5. Har senaste åren börjat låna flitigt på biblioteket, men en i förväg uppsatt planering skulle inte funka. Reservationer vet man ju inte när man får tillgång till och att bli frestad till spontanlån känns nästan som mer regel än undantag. Svårt att bestämma vad man ska läsa i förväg då. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man får bestämma vad man ska läsa efter man har lånat utifrån när böckerna ska lämnas tillbaka.

   Radera
 6. Det låter kul med lapparna men vet inte om det skulle funka för mig. Jag skulle nog ta en lapp, fundera, och sen ta en ny lapp! Jag lånar också mycket på biblioteket men eftersom man får låna om böckerna om ingen har reserverat så känner jag ingen tidspress. Ganska ofta lämnar jag tillbaka böcker utan att ha läst - mest för att jag lånar så många men också för att läshumöret skiftar. Men jag prioriterar såklart böcker jag själv reserverat som det är korttidslån på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har både lånat om böcker flera gånger om, faktiskt de jag lämnade sist tror jag faktiskt jag har lånat om ända sen i sommras.Sen kan jag även lämna tillbaka utan att ha läst dem, ibland lånar jag om dem senare om de ännu känns som jag vill läsa dem.

   Nu hade jag ju redan bestämt 12 böcker jag ville läsa under året, och drar en lapp per månad. Så det har ännu känns bra vilken det har blivit.

   Radera
 7. Biblioteksböcker kräver sin planering, jag tyckte det var stressigt därför ja föredrar att äga mina böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stressiga med att låna böcker är att jag väljer ju dem innan de jag har i hyllorna själv, därför blir jag så efter med dem. För biblioteksböckerna lånar jag om tills jag har läst dem som jag vill läsa. Ibland blir en del tillbakalämnade och sen omlånade om jag inte hunnit läsa dem.
   De böcker jag lämnade tillbaka sist tror jag faktiskt jag lånade första gången i sommras.

   Radera