fredag 13 oktober 2017

Helgfrågan vecka 41I Mias helgfråga denna gång skriver hon så här:

Jag har sett att några har skrivit att det kommit i en lässvacka, det har inte hänt mig än 😌(mitt problem är att dygnet skulle ha mer timmar)
Har du några tips på hur man gör för att ta sig ut svackan?

Jag brukar sällan hamna i någon lässvacka, det är mera att jag har perioder då jag läser lite mindre och även någon dag då jag intle läser alls. Det kallar jag inte någon lässvacka utan mera att jag behöver lite variation i mitt sätt att slappna av på och drömma mig bort. Det jag gör istället för att läsa är att titta på film/TV-serier, lyssna på poddar/musik och/eller läsa bloggar/titta på booktubers.

Bonusfråga: Höst, Vinter, Vår eller Sommar?

Jag gillar alla säsonger, gillar den där variationen vi har i Sverige. Jag gillar dock inte när det är för varmt så sommar kanske är den säsong jag gillar minst. Och mest gillar jag våren, för allt nytt som spirar och den där vårgröna färgen, och hösten för alla vackra färger. Även höstregnrusket om man slipper gå ut utan får gosa ner sig under en varm filt med en god bok istället.

10 kommentarer:

 1. Det går att tycka om alla årstider om man "plockar ut gobitarna". Jag hamnar då och då i lässvackor av varierande längd men jag är ganska lugn med det. Går ju över så småningom...

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig om både lässvackor och årstider. Just i dag känner jag faktiskt inte för att läsa en enda bok, vilket inte passar så bra, eftersom jag skall ägna flera timmar till att vänta på barnen som har danslektioner på annan ort, och då brukar jag fördriva tiden med att läsa. Men börjar jag väl läsa brukar läslusten komma tillbaka. Visst är det mysigt med höst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I fall när jag är tvungen att vänta och kanske inte känner för att läsa en bok har jag lyssnat på musik eller poddar eller radio eller liknande. Det går ju även att lyssna på en ljudbok i sådana fall.

   Radera
 3. Visst är det så! Inte alltid man har samma fart på läsningen utan att för den skull behöva vara en svacka. Kan ju ha många orsaker, allt har sin tid, även de olika årstiderna med sina för- och nackdelar. ;)

  SvaraRadera
 4. Tycker inte heller om när det blir för varmt på sommaren, fast i år hade vi inte det problemet direkt. Ganska naturligt att ha perioder när man läser mer och mindre, det har jag i alla fall :)

  SvaraRadera
 5. Jag tittar också mer på TV eller datorn när jag har lässvacka.

  SvaraRadera
 6. Filt, bra bok, levande ljus och glögg är mitt recept för en härlig höstdag.

  SvaraRadera
 7. Det är väl bra att variera sig. Vissa dagar läser jag inte heller.

  SvaraRadera
 8. Egentligen älskar jag våren men då har jag pollenallergi och då blir inte våren så där bra som jag vill den ska vara. Ja men visst måste man ha perioder när man inte läser, jag varierar mycket med att se serier :)

  SvaraRadera
 9. Igår skulle jag läst med då blev det serier istället man måste gå lite på vad man känner för också

  SvaraRadera