torsdag 5 oktober 2017

Hett i hyllan v 40


Då var det dags för Hett i hyllan, Bokföring enligt Monikas skriver på sin blogg så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna vecka letade jag upp en gammal hyllvärmare, som jag i början av året la i en hög med 11 andra för att ha läst dem under detta år. Sen har det blivit lite dåligt med läsningen från den högen, men jag tänkte om jag skrev om den på bloggen kanske det var större chans att jag läste den. Och just denna skulle passa in på temat jag skal läsa i november. Nonfiction November ( går att hitta vissa booktubers som talar om det). Jag tänker ägna november åt att läsa mina hyllvärmare och andra böcker som ingår i mina bokliga utmaningar och blanda med lite böcker som inte är fiktiva.


Ett litet barn mördas.
Tvååriga Renee Goode hade roligt med sina systrar och kusiner på det improviserade pyjamaspartyt hemma hos sin pappa. Nästa morgon var hon död.

En listig man lyckas nästan komma undan med mord.
Obducenten kunde inte fastställa orsaken till lilla Renees död. Men hennes mamma Annette och mormor Sharon var övertygade om att Renee blivi mördad - och att de visste vem som dödat henne. Renees stilige och charmige pappa Shane var en manipulativ och okänslig man som var totalt ointresserad av Renee - fram till dagen då han tog en livförsäkring på henne, värd 50 000 dollar...

Tre kvinnor kämpar för rättvisan.
Med hjälp av en kvinnlig kriminalassistent och beslutsam advokat drog Sharon Shane inför rätta och genomdrev att Renees lilla kropp togs upp ur graven. Vid en andra obduktion avslöjades det som Sharon misstänkt hela tiden: att den iskalla, beräknande Shane Goode hade mördat sin egen dotter, för pengars skull.

3 kommentarer:

  1. Men hu vilken historia. Jag klarar ju inte att läsa om verkliga fall, och det här handlar ju dessutom om ett barn.

    SvaraRadera
  2. Huga, den kände jag inte till och vill nog inte läsa heller.

    SvaraRadera
  3. Men jösses, nej, den vill jag nog inte läsa. Låter fruktansvärt.

    SvaraRadera