måndag 16 oktober 2017

Room av Emma Donahouge

Jacks hela värld är ett låst rum på drygt tio kvadratmeter. Rummet är Jacks och hans mammas fängelse, och det är ljudisolerat och specialbyggt för att de inte ska kunna ta sig ut.
På kvällen är mamma noga med att Jack ska gå och lägga sig i garderoben. Då kommer den man som handlar mat åt dem och som gör saker med mamma som Jack inte förstår.
I sju år har Jacks mamma hållits fången i det skjul som nu är deras hem. Där har hon med stor fantasi, påhittighet och kärlek lyckats skapa en värld för sin son. Men hennes desperation ökar och om de ska överleva måste de ta sig ut på egen hand. De kanske kan lyckas rymma men det är Jack som måste se till att deras plan går i lås ...
Room är en gripande historia berättad utifrån den femårige Jacks perspektiv, som trots att han tillbringat hela sitt liv inlåst är ovanligt intelligent och känslig.Romanen handlar om kärleken mellan en mor och hennes son och om att överleva under extrema omständigheter. Men den handlar också om det svåra med att möta världen utanför.
Bokomslag och beskrivning från Adlibris sida.

En bok jag har tänkt läsa har nu till slut blivit läst pga Goodreadsgruppen A Book in a Jar, Bookroast har även gjort en book diary vlog på sin booktubes kanal om läsningen. Jag lägger in den i slutet av inlägget.
Boken var så bra som jag hade tänkt, det är en gripande berättelse som Donoghue har skrivit, att hon kan sätta sig in i femåriga Jacks huvud och berätta denna berättelse är fascinerande. Sen är ju handlingen inte någon rolig läsning utan en hemsk läsning men den gör att jag får en bladvändarläsnig av denna bok. 


2 kommentarer:

  1. Efter att ha läst Mirakel av Emma Donoghue så är jag även sugen på att läsa denna.

    SvaraRadera
  2. Tyckte Room var jättebra! Hon beskrev allt så otroligt bra.

    SvaraRadera