måndag 23 oktober 2017

Sekten på Dimön av Mariette Lindstein

På en dimmig och vindpinad ö utanför Bohusläns kust har en New Age-rörelse slagit sig ner. Den karismatiske ledaren Franz Oswald har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa kroppens naturliga balans. Sofia Bauman har precis avslutat sina universitetsstudier och dras till ViaTerra. Men när sommaren ger vika och höstdimman driver in över ön börjar Sofia undra om hon blivit indragen i en sekt.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Att läsa om sekter och i sådana sammanhang där människor blir manipulerade och förtryckta är något som jag gillar att läsa om men inte alls gillar beteendet som sådant.
Här har författaren verkligen fångat människorna och handlingarna på ett gripande sätt och man vill verkligen inte sluta läsa för man vill läsa för att få reda på hur det ska gå för Sofia och de andra. Det är en berättelse som får mig att läsa ut boken på två dagar fast den är över 500 sidor lång som pocket. 

Har även de senaste dagarna tittat på en TV-dokumentär serie som heter Leah Remini; Scientology and the Aftermath, som är sekten som Mariette Lindstein varit med i, man kan se på vad hon har hämtat influenserna till sina romaner, Serien har jag tittat på här, men jag tror den även går att se på HBO (om man har ett konto hos dem som jag inte har).

3 kommentarer:

 1. Hej Camilla! Du har rätt. De som är med i Scientology and the aftermath är till stor del mina gamla vänner. Mycket inspiration har hämtats från mina erfarenheter tillsammans med dem. Tack för recension!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hörde av dig, är just nu mitt i del två som är lika bra som förra. Det är hemskt att Scientologerna kan få en sådan stor genomslagskraft. Men det är skönt att veta att det finns de som vill sticka ut för att visa på hur fel det är. (Vill skriva mer men kan inte få ner tankarna på rätt sätt).

   Radera
 2. Hör så himla mycket bra om de här böckerna, ska verkligen försöka hinna läsa dem någon gång!

  SvaraRadera