torsdag 12 oktober 2017

Hett i hyllan vecka 41


Monika skriver så här på sin blogg om denna inläggserie:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Jag letade upp denna bok i gömmorna, där den har legat i över två år men ännu inte blivit läst ännu även om den verkar intressant. 

På flykt från trassliga familjeförhållanden och en utsiktslös framtid bestämmer sig Manuela för att utbilda sig till officer. Hon tar tjänst vid fronten i Afghanistan, där hon vinner många personliga strider, men hamnar i ett dramatiskt attentat som dödar flera och allvarligt skadar Manuela. Hon tvingas nedslagen återvända hem till den italienska småstaden. Men mötet med Mattia, en man med ett dunkelt förflutet och liksom Manuela fast i limbo, blir början på resan ut i ett nytt liv.

Limbo är en stor roman om längtan och mod, om kärlek, förlust och livets kontraster. En skildring av ett krig och av vår tids värderingar.
Information från Bokus.

6 kommentarer:

 1. Den har jag också oläst i hyllan.

  SvaraRadera
 2. Den kände jag inte till, men den lät ju intressant.

  SvaraRadera
 3. En helt okänd bok för mig, låter intressant.

  SvaraRadera
 4. har aldrig hört talas om boken, men den låter intressant.

  SvaraRadera
 5. Den lät intressant fast jag har nog aldrig hört talas om den. Det är många böcker som bara passar förbi utan att något hänt.

  SvaraRadera