fredag 27 oktober 2017

Helgfrågan vecka 42


Då var det dags för helgfrågan igen då, och denna vecka undrar Mia om vi läser på något annat språk än svenska.

Jag läste länge bara böcker på svenska, men sen jag har börjat följa en hel del Booktubers har jag fått en hel del tips på engelska böcker som ännu inte har blivit översatta ( och man vet ju inte om det kommer att bli det överhuvudtaget) så nu har jag övat upp engelskan och läser nästan flytande även på engelska. Men det tar längre tid än att läsa på svenska, men jag tror jag läser lika mycket på engelska som svenska nuförtiden.
Något annat språk kan jag inte flytande och kan verkligen inte läsa dem. Men skulle tro om det var krav på det skulle kunna läsa böcker på norska och danska om det skulle behövas.

Det fanns även en bonusfråga denna vecka och nu undrar Mia om tror/hoppas läsa ut till nästa helgfråga, alltså till nästa torsdag.

Jag håller just nu på med helt otroliga 11 böcker, min förhoppning skulle vara att vilja hinna läsa ut dem alla, men det tror jag väl knappast att jag skulle lyckas med. Fast många är det inte många sidor kvar i och jag hoppas även kunna avsluta minst tre böcker idag, Fast mitt mest troliga svar kommer väl att bli att jag kanske kommer kunna avsluta sex av dessa böcker och hemskt gärna flera.

6 kommentarer:

 1. Jag vågar inte se på sådana kanaler, då skulle jag få ännu svårare att prioritera :-D

  SvaraRadera
 2. Hoppsan, 11 böcker att avsluta? Jag brukar också ha flera på gång, det är skönt när en blir klar. ;)

  SvaraRadera
 3. Härligt att kunna öva upp engelskan på det viset. Länge sedan jag själv läste just någon bok på engelska, allra mest blev det gjort när man var yngre. :)

  SvaraRadera
 4. 11 böcker, jag är imponerad. Mitt rekord är sju samtidigt. Lycka till.

  SvaraRadera
 5. På Booktube har jag upptäckt många engelska böcker, och när man vet om en del inte översätts så har jag också läst dem på engelska.

  SvaraRadera
 6. Oj, visserligen kan jag ha många böcker på gång samtidigt men inte så många som 11 stycken!

  SvaraRadera