torsdag 19 oktober 2017

Problemet med får och getter av Joanna Cannon

En återvändsgata i en förort i East Midlands i England, 1976. Mrs. Creasy har försvunnit och hela gatan surrar av viskningar och rykten. Grannarna skyller hennes plötsliga försvinnande på den intensiva värmeböljan, men tioåriga Grace och Tilly är inte lika övertygade, utan bestämmer sig för att ta saken i egna händer.
Den energiska, livfulla Grace och den tystlåtna, tankfulla Tilly inspireras först av den lokala kyrkoherden till att söka Gud efter svar, och knackar sedan dörr på jakt efter ledtrådar. Det visar sig att alla på gatan tycks ha något att dölja, skäl till att inte riktigt passa in. Men efter hand börjar de avslöja sina hemligheter, sådant som de två amatördetektiverna aldrig hade kunnat föreställa sig.
I det eviga sommargasset börjar så grannarnas liv stegvis uppdagas, och en egendomlig historia, full av svek och lögner, kommer i ljuset.

JOANNA CANNON är en engelsk författare och psykiatriker som stod för vårens stora litterära succé i hemlandet med sin hyllade debutroman Problemet med får och getter [The Trouble with Goats and Sheep, 2016]. En bok om en social gemenskap som behöver konfrontera sitt förflutna, och om två flickor som lär sig vad det innebär att höra hemma någonstans.
Bokomslag och beskrivning från Adlibris.

Första boken vi läste i Goodreads gruppen, We love books nu i oktober månad. Man kan läsa boken även nu efteråt och gå in och kommentera och få respons på sina tankar om man vill. Här finns länken till att ansöka om att vara med. 

Jag gillade verkligen denna bok den är lite annorlunda mot andra jag brukar läsa. Mysterium finns det att fundera över och den är så fint skriven och jag riktigt känner och ser framför mig hur det är i kvarteret där allt utspelar sig. Jag vet inte mer vad jag skall skriva skulle vilja skriva så mycket mer men är rädd att det "spoilar" boken för andra. Jag bara önskar att fler läste denna bok. Och jag kommer definitivt läsa fler böcker av författaren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar