torsdag 25 juli 2019

Hett i hyllan vecka 30 / 2019Då var det dags att lyfta fram en hyllvärmare igen i bokföring enligt Monikas Hett i hyllan.

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en pocket jag har köpt på rea för det var en bok som intresserade mig, men ännu inte har blivit läst.

Flickan med de röda skorna : berättelsen om Hannah, min älskade flicka som dog i cancer (pocket)Maria Housden: "När min dotter Hannah fick diagnosen cancer en månad innan hon skulle fylla tre krackelerade mitt liv. Jag började ifrågasätta allt vad jag tidigare hade trott på. Tidigare hade jag mätt mitt värde i hur uppskattad jag var av andra och sagt 'ja' till saker mest för att bli omtyckt och älskad. Jag hade kämpat för att upprätthålla en illusion av att mitt liv var perfekt och hållit undan det som egentligen var viktigt för mig. Hannahs diagnos fick mig att vakna."

Flickan med de röda skorna är en omtumlande berättelse om ett sorgearbete som utmynnar i en ny tro på livets värden och kärlekens makt. Maria Housden är flitigt anlitad som föreläsare av kyrkliga organisationer, universitet och sjukvårdsinstitutioner. Hon bor i Michigan i USA.

3 kommentarer:

  1. Ibland händer det saker som gör att man får lite perspektiv på tillvaron. Det är trist när det händer så tråkiga saker.

    SvaraRadera
  2. Sådan är så hemska att läsa, jag gråter floder.

    SvaraRadera
  3. Den boken känner jag inte till men den låter väldigt läsvärd!

    SvaraRadera