torsdag 18 juli 2019

Hett i hyllan vecka 29 / 2019

Hett i hyllan är en inläggsserie som bloggen Bokföring enligt Monika håller i där vi kan deltaga genom att visa upp böcke som står i hyllan och samlar damm, hon skriver så här själv om den

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Boken jag tänker visa idag är denna, som jag köpt för jag var intresserad av att läsa den då, är det fortfarande men som vanligt så finns de så mycket böcker och så lite tid, så jag har ännu inte hunnit läsa den.

Satansverserna

Gibril Farishta är den indiska filmindustrins mest skandalomsusade stjärna. Saladin Chamcha är en berömd röstimitatör. Tillsammans sitter de på ett flygplan på väg till England när planet plötsligt kapas, sprängs och störtar. Som ett miraket överlever de båda ett fritt fall från tiotusen meters höjd, och knappt har de stigit iland på den engelska kusten förrän de förvandlas till änglar - en god och en ond. 

I Thatchers England möts de av invandrarhat, polisbrutalitet och gatuvål, men även av sönderslitande kärlekshistorier och svartsjukedramer. Och kampen mellan gott och ont går vidare, i en värld full av tv-stjärnor, prostituerade, mördare och svindlare. 

Det är sällan vår tids historia skrivs framför våra ögon. Men utan tvekan är detta fallet med Salman Rushdies Satansverserna.

4 kommentarer:

 1. Den finns oläst i min bokhylla också!

  SvaraRadera
 2. Den läste jag när Salman Rushdie och fatwan var heta nyheter :) Väldigt annorlunda, i alla fall var den det för drygt 25 år sedan.

  SvaraRadera
 3. Väldigt känd bok! Jag har aldrig läst den och tror inte jag kommer det heller, men man ska aldrig säga aldrig...

  SvaraRadera
 4. Den rackaren står oläst i min hylla också. På engelska till på köpet.

  SvaraRadera