torsdag 4 juli 2019

Hett i hyllan vecka 27 / 2019

Då var det dags för Hett i hyllan igen då, så här skriver Monika

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dagens fynd i hyllan har jag köpt på en biblioteksförsäljning, för jag har läst en del böcker av Oates och gillat, och tänkte denna verkade intressant att läsa. Men sen har jag ännu inte läst den får jag försöka åtgärda någon gång.

Foxfire
Så här ser inte min boks omslag ut.
Foxfire kallar de sig. Ett laglöst gäng i 1950-talets USA. Fem tonårstjejer som blandar blod och sluter ett hemligt förbund för att hämnas alla orättvisor och förödmjukelser de utsätts för. Av männen, och av fattigdomen – två krafter som hotar att förstöra deras liv. Kanske drömmer de också om att bli sedda.

Kring den karismatiska Legs Sadovsky sluter de upp i rebellisk vrede: Goldie med sitt eldfängda temperament dolt i en mycket kvinnlig kropp. Lana med sina eviga Chesterfieldpaket. Tillbakadragna Rita, vars vedervärdige mattelärare blir Foxfires första måltavla. Och så Maddy Wirtz som för saftiga anteckningar om allt som ligan genomför under de där åren på 50-talet. Det är långt från knallröd graffitti till billån och utpressning. Men ännu längre kommer de att gå. Till sist för långt.

3 kommentarer:

  1. Har läst någon bok av den författaren och har fler olästa i bokhyllan men inte just den där.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte läst något av henne, men många gillar ju hennes böcker och jag har en annan oläst i hyllan.

    SvaraRadera