torsdag 25 juli 2019

Familjereceptet av Veronica Henry

Familjereceptet (pocket)Laura Griffins hem håller på att förändras. Båda döttrarna har lämnat boet och tanken på huset på Lark Hill 11, utan allt spring, skratt och dofterna från AGA-spisen känns helt främmande för Laura. Men kanske kommer hon nu få tid för sig själv för en gångs skull, och även tid med maken Dom.

Men när en hemlighet briserar i deras äktenskap rämnar Lauras värld. Förvirrad och nedslagen söker hon tröst i sitt viktigaste arv: sin mormors receptbox, skriven under andra världskriget. Genom recepten och dess historier börjar Laura bit för bit hitta tillbaka till sig själv. Och kanske har hon en plan för hur resten av livet ska levas.
Veronica Henry är en brittisk författare vars varma feelgood-romaner varje år vinner nya läsare. Hennes karaktärer är lika trovärdiga som de är inspirerande, och 2019 ger Printz Publishing ut hela 3 fristående böcker av Henry en för varje säsong. Familjereceptet är given läsning för alla feelgood-älskare.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Denna bok hittade jag när jag letade böcker att läsa i Summerathon i juni (då den hade något ätbart på bokomslaget), men sen är jag visst den som planerar en massa att läsa men sen så hinner jag aldrig läsa dem när jag har tänkt.
Men denna hann jag läsa i alla fall innan jag var tvungen att återlämmna den till biblioteket för att någon annan hade reserverat den.

Jag gillade denna bok även om detta inte riktigt min genre av bok, feel-good, men jag gillade att den hade en del historiska kapitel som handlade om Lauras mormors tid under andra världskriget, som är en period som alltid har fascinerat mig. Sen kan jag säga att jag gillar även det jag läser om Laura.

Så även om jag ger boken en 3a av 5 i betyg så skulle jag nog kunna tänka mig att läsa mer av författarens böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar