torsdag 11 juli 2019

Hett i hyllan vecka 28 / 2019Om denna inläggsserie skriver Monika så här om:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som jag har köpt i någon pocketrea men ännu inte läst. Såg nu även att det var andra delen i en deckarserie och även om de är firstående vill jag läsa dem i ordning, så får väl se om jag kan hitta första delen så jag kan få läst denna någon gång.


En helig dÃ¥re (pocket)En man hittas mördad och kremerad i Golden Gate Park i San Fransisco. Broder Erasmus, en munkliknande enstöring, blir nyckelvittne i utredningen. Problemet är att han bara talar i obegripliga citat, allt från Bibeln till Shakespeare, och vägrar göra sig förstådd på annat sätt. Kate Martinelli och hennes kollega Alonzo Hawkin gör allt för att försöka tolka hans gåtfulla utsagor och de tvingas söka sig tillbaka till 1960-talets England för att förstå bakgrunden till hans beteende. De hittar även ett tidigare mord som får dramatiska följder för de inblandade.

Laurie R King är en av USA:s främsta deckarförfattare. En helig dåre är den andra fristående delen om kriminalinspektör Martinelli och hennes kollega Hawkin. Den första heter Farlig begåvning.

4 kommentarer:

 1. Den lät ju faktiskt lite kul!

  SvaraRadera
 2. Tycker jag känner igen författaren, men har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
 3. Känner igen själva handlingen i baksidestexten, men vet inte om det är för att jag läst den boken eller från något annat liknande.

  SvaraRadera
 4. Det låter spännande, men jag tror inte jag har läst något av Laurie R King.

  SvaraRadera