onsdag 31 juli 2019

Pärlsystern ( De sju systrarna #4) av Lucinda Riley


Pärlsystern : Ceces berättelse
Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig som en utböling. Efter att systrarnas adoptivfar Pa Salt, som hans döttrar tillgivet kallar honom gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Hon hoppar av konstskolan, där hon ändå vantrivts, och med en känsla av att inte ha något att förlora går hon på första bästa plan till Thailand. På Krabis vackra stränder möter hon den mystiske Ace, en man till synes lika ensam som hon själv, men med mörka hemligheter ...
Etthundra år tidigare reser Kitty McBride, prästdotter från Edinburgh, till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möts hon av upplevelser hon aldrig kunnat drömma om, inte minst i form av de två tvillingbröderna Drummond och Andrew McCrombie den ene vild och äventyrlig, den andre ambitiös arvtagare till ett framgångsrikt pärlfiskeföretag. CeCe inser när hon utforskar sin ledtråd, ett svartvitt fotografi, att även hon måste resa till Australien, och på den avlägsna och vilda kontinenten väcks för första gången en känsla av tillhörighet inom henne när hon utforskar aboriginernas historia och de dramatiska händelserna kring Kitty och familjen McCrombie.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Denna serie, med en systers berättelse i nutid och hennes släktingars berättelse i dåtid,  har fascinerat mig sen jag läste den första delen ur serien. Denna är lika bra som övriga delarna och jag njuter av läsningen, Dock har jag lite funderingar när boken är slut men det är ju en serie och vi får höra lite om övriga systrar i andra delar så jag hoppas de små frågetecken jag har kommer att få sitt svar i någon av de följande böckerna.
Jag gillar att denna utspelar sig i Australien och till stor del bland ursprungsbefolkningen, aborginerna, så att man får veta mer om hur de har det nu och även hur de har behandlats genom tiderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar