torsdag 21 maj 2020

Hett i hyllan vecka 21 /2020

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

För ett antal år sen läste jag första delen av Ellen Elg och gillade den mycket, så jag köpte även del två, men sen har det dröjt säkert tio år och jag har ännu inte läst den, känns som det är bäst att läsa den snart, för även om det har tagit tid vill jag ju läsa den.
Kvinnorna på 10:e våningen (e-bok)Det som den gamla cigarettförsäljerskan Lieu i Hanoi i Vietnam har sett, går inte att förklara bort. Kvinnan med sportbagen tar med sig nyfödda barn från sjukhuset - och säljer dem till västerländska par. Det som soldaten vet, går inte heller att förklara bort: Den svenske biståndsarbetaren Lasse Johansson har skadat flera unga flickor svårt. Den svenska kvinnoläkaren Ellen Elg arbetar på ett sjukhus i Hanoi, och när hennes vägar korsar Lieus och soldatens, förstår hon det som ingen velat tro. Kvinnorna på 10:e våningen är den andra delen i Karin Alfredsons prisbelönta deckarserie om Ellen Elg.

1 kommentar: