söndag 31 oktober 2021

Mansfield Park av Jane Austen


 Taken from the poverty of her parents' home in Portsmouth, Fanny Price is brought up with her rich cousins at Mansfield Park, acutely aware of her humble rank and with her cousin Edmund as her sole ally. During her uncle's absence in Antigua, the Crawford's arrive in the neighbourhood bringing with them the glamour of London life and a reckless taste for flirtation. Mansfield Park is considered Jane Austen's first mature work and, with its quiet heroine and subtle examination of social position and moral integrity, one of her most profound.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Goodreads.

Detta är andra gången jag läser denna bok, och när jag läste den första gången så gillade jag vad läste och så gör jag ännu även om jag blev lite okoncentrerad under de 2 sista tredjedelarna då jag gick över att lyssna på den som ljudbok och inte var lika fullt koncentrerad på den då jag lyssnade mot när jag läste med ögonen.

Fast jag gillar att höra Fannys historia och denna är en av mina favoriter av Austens verk.

Denna bok ingår i Kaosutmaningen # 38 - en bok utgiven före 1900

lördag 30 oktober 2021

Den hemliga historien av Donna Tart

 

När Richard Papen börjar college accepteras han snart av skolans innersta intellektuella krets. De är människorna han vill vara med, som han fascineras av, men han inser snabbt att de inte bara är kultiverade och spännande - något som han själv gärna velat vara - utan att de ägnar sig åt mycket mer än vanligt collegeliv. Dessa sex ungdomar testar målmedvetet och dekadent alkohol, droger och ritualer i sann dionysisk anda men deras lekar går snabbt för långt och någon måste ta skulden.

Den hemliga historien har sålts i över fem miljoner exemplar och översatts till 23 språk. Boken som blivit smått kultförklarad, väckte stor uppmärksamhet när den utkom 1992.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Den här boken har jag tänkt läsa länge för att just den har känts som ett måste för en som gillar att läsa just sådana här romaner, som är inriktad på litteratur och intellektuella människor.

Sen var den så mycket mer än vad jag trodde, för jag gillade vad jag läste och gillade händelserna som sker, karaktärerna och sättet det handskas med det som har hänt. Sen var det väl till viss del ett lite lättförståeligt slut på den för mig som ändå har både läst och sett liknande berättelser förr.

Denna bok ingår i Kaosutmaningen # 10 - en omslag i min favoritfärg -grön

fredag 29 oktober 2021

Helgfrågan vecka 43 / 2021

 

Då vi får vintertid igen till helgen, så frågar Mia efter böcker som är vintriga i helgens fråga.
Mitt val blir en fantasy som baseras på Rysk folklore och utspelar sig under vintertid en hel del som jag tycker ger en vintrig känsla.
The Bear and the nightingale av Kathrine Arden, som är första delen i en bra fantasy trilogi, min recension för första boken finns här, det omslaget mitt exemplar hade var inte så vintrigt men det finns andra omslag på denna bok som utstrålar mer vinter (dessa finns underst i inlägget).
In a village at the edge of the wilderness of northern Russia, where the winds blow cold and snow falls many months of the year, an elderly servant tells stories of sorcery, folklore and the Winter King to the children of the family, tales of old magic frowned upon by the church. But for the young, wild Vasya these are far more than just stories.



torsdag 28 oktober 2021

Hett i hyllan vecka 43 / 2021

Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som kom som en överraskning i brevlådan detta recensionsexemplar hade recensionsdatum satt till 1e september 2018, och ännu har jag inte läst den, även om den verkar vara intressant. 


Ny thriller av succéförfattaren bakom Lewis-trilogin

Niamh & Ruairidh Macfarlane har varit ett par i över tio år och äger tillsammans det exklusiva väveriföretaget Ranish Tweed. På en affärsresa till Paris, där de ska göra marknadsföra sina tyger, upptäcker Niamh först att Ruairidh har en affär, och blir sedan vittne till hur han och hans älskarinna dödas av en bilbomb.
Förtvivlad återvänder Niamh till Yttre Hebriderna och till den avlägsna klipptopp som varit deras gemensamma hem. Hon ser tillbaka på sitt liv med Ruairidh och försöker desperat komma på vem som skulle kunna ha velat se honom död. 
Den franska polisen, som till en början misstänkt terrorism, har nu skickat kriminalaren Sylvie Braque efter sin huvudmisstänkta: Niamh själv. De båda kvinnorna dras under utredningen allt närmare varandra - och mot en dödlig, hänsynslös fiende. 

OBS: I senare utgåvor av boken har titeln justerats från Harris Tweed till Ranish Tweed, i enlighet med författarens önskemål.

onsdag 27 oktober 2021

Anils skugga av Michael Ondaatje

 

Platsen är Sri Lanka, ett land sönderslitet av våld och politiska konflikter och ingen vet vem fienden är. Hit kommer den unga Anil Tissera, expert inom rättsmedicin och utsänd av FN:s människorättsorganisation, för att undersöka vem som ligger bakom de senaste årens försvinnanden och brutala mord regeringen eller gerillarörelserna. Vid sin sida får hon en av regeringen utsedd arkeolog, Sarath. Men är han neutral, kan hon lita på honom?

Anils skugga är Michael Ondaatjes efterlängtade återkomst efter framgången med Den engelske patienten, och romanen utkommer nu i femton länder. Med Sri Lankas uråldriga kultur och exotiska natur som bakgrund, på ett språk med stark känslomässig laddning där gränsen mellan poesi och prosa suddas ut, skriver han om människans grymhet, om passion och förtärande svartsjuka, om kärleken till ett land och slutligen till livet.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Denna bok valde jag och Evelina att läsa för Sri Lanka för vårt projekt att läsa en bok från (om möjligt) ett land Världen runt.

Dock var det en intressant bok och historia skriven i lite tråkigt och på ett osamhängande sätt, och det drog ju ner läsupplevelsen så det gjorde att det blev tråkigt att läsa för det mesta, men där fanns som tur var lite intressanta och mera lättlästa bitar. Om hur boken är skriven utifrån kulturförhållande är det som gör den tråkig på det sättet eller om det är författarens sätt att skriva har vi svårt att sätta fingrarna på.



tisdag 26 oktober 2021

Tisdagstrion - Halloween

 Denna gång är temat Halloween i tisdagstrion, då kopplar jag att det skulle vara böcker med skräck-tema.

  1. Och vad platsar inte på en sådan lista som Stephen King, skräckboksförttaren nummer 1 så att säga. Och jag skulle kunna välja flera olika böcker av honom, men jag väljer denna - Dimman (The Mist), som även är filmatiserad 2007 och gjord till en TV-serie 2017.

  2. Mitt andra val blir en skräck-klassiker, Triffiderna av John Wyndham, även om den kanske klassas som en Science fiction.

  3. Precis som Helena väljer jag att ha med en barnbok som handlar om spöken, eller närmare sagt spökjagare egentligen, som jag tycker både är lätt skrämmande och väldigt underhållande. Den skrikande trappan ur serien Lockwood & co av Jonathan Stroud.

måndag 25 oktober 2021

Vad jag läste, såg och hörde på under vecka 42 / 2021

Jag som trodde att min lust att läsa vände förra veckan, men så var det tyvärr inte, utan denna vecka har jag läst mindre än jag brukar göra, men hoppas på en ändring snart.

Däremot  såg jag en del på TV-serier som Cursed (1 avsnitt), HTGAWM (2 avsnitt), Sense8 (3 avsnitt) och sen av och till om på avsnitten i de två säsongerna av Outer banks jag såg förra veckan, för jag har sett på en del reactionsvideos från Youtube om serien, sen har jag även sett på lite mera youtube och booktube.

Annat en musik och ljudbok (6½ timme) har det inte blivit lyssnat på denna vecka.
Detta läste jag dag för dag

18/10

0 sidor

19/9

13 sidor ur Mansfield Park av Jane Austen (ljudbok)

20/9

20 sidor ur Mansfield Park

21/9

50 sidor ur Anils skugga av Michael Ondaatje

24 sidor ur Mansfield Park

22/9

52 sidor ur Anils skugga

15 sidor ur Mansfield Park

23/9

14 sidor ur Anils skugga

37 sidor ur Mansfield Park

24/9 

78 sidor ur Anils skugga

37 sidor ur Mansfield Park




Sammanlagt läst denna vecka

antal sidor 320

utlästa böcker 0


Sammanlagt läst i Oktober

antal sidor 2511

utlästa böcker 6


Sammanlagt läst i September

antal sidor 3229

utlästa böcker 1


Sammanlagt läst i Augusti

antal sidor 3914

utlästa böcker 12


Sammanlagt läst i Juli

antal sidor 2546

utlästa böcker 7


Sammanlagt läst i Juni 

antal sidor 2110

utlästa böcker 5


Sammanlagt läst i Maj

antal sidor 3167

utlästa böcker 8


Sammanlagt läst i April 

antal sidor 7313

utlästa böcker 17


Sammanlagt läst i Mars

antal sidor 9909

utlästa böcker 30


Sammanlagt läst i februari

antal sidor 5792

utlästa böcker 19


Sammanlagt läst i januari 

antal sidor  5439

utlästa böcker 13


Sammanlagt läst i år (2021) 

antal sidor 41330

utlästa böcker 127

fredag 22 oktober 2021

Helgfrågan vecka 42

 

Mia undrar i helgfrågan denna gång om det finns någon bokserie i fastnat för.

Jag tänkte då att hon tänker på en längre serie av böcker än vad en trilogi är, för trilogier finns det nästan för många som jag skulle välja så jag tänkte att jag vill ange en bokserie som har fler än tre böcker i sig. Först kom jag tänka på Elly Griffiths - Ruth Galloways serien - som handlar om arkeologen Ruth Galloway som jobbar med polisen för att lösa flera fall där man hittar skelett om det är mord eller inte mord etc. En serie som jag verkligen gillar

Sen när jag precis började skriva inlägget kom jag även att tänka på Lucinda Rileys - De sju systrarna serien som jag också gillar, även om jag inte är så intresserad av den historiska roman genren, men denna har även en nutida handling och innehåller lite mysterielösande så

torsdag 21 oktober 2021

Hett i hyllan vecka 42 / 2021

 

 Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu ett recensionsexemplar som dök upp oväntat i brevlådan, och är en av orsakerna att jag inte har läst den än, men någon gång räknar jag med det men undrar när...


Vinny, 18, och bäste vännen Jonty sitter packade som sardiner i baksätet på en liten Vauxhall Nova. I bilen finns också Long Jim och Fat Davy, som normalt skulle kunna hota dem till livet, enkom för att deras föräldrar är katoliker. Men nu är de tillsammans på väg till ett rave, i turistorten Portrush, därför att Vinny och Jonty gått med på att sälja trehundra ecstasytabletter som två äldre protestantiska killar stulit från sina lojalistiska paramilitära knarklangarkompisar. Lyckas de sälja pillren är de lovade en slant tillräcklig för att äntligen fly den gudsförgätna håla de bor i. Skulle något gå snett – bör de nog försöka fly i vilket fall.

Ingen som läst Ciarán McMenamins debutroman har problem med att förstå varför platsen, Enniskillen i Nordirland – historiskt ökänd för det stora bombattentatet 1987 – också kallas Skintown. Det här är en berättelse om att ha en kropp – i åttio- och nittiotalets Nordirland, där kriget mellan IRA och unionister kulminerat och inte ens barn går säkra i sina sköra skinn. En roman i vilken tid och rum uppgår i ett enda akut tillstånd som kunde liknas vid (mar)dröm, om det inte vore för att många av scenerna som återges är verklighet.

onsdag 20 oktober 2021

My heart is a chainsaw av Stephen Graham Jones

 

Alma Katsu calls My Heart Is a Chainsaw “a homage to slasher films that also manages to defy and transcend genre.” On the surface is a story of murder in small-town America. But beneath is its beating heart: a biting critique of American colonialism, Indigenous displacement, and gentrification, and a heartbreaking portrait of a broken young girl who uses horror movies to cope with the horror of her own life.


Jade Daniels is an angry, half-Indian outcast with an abusive father, an absent mother, and an entire town that wants nothing to do with her. She lives in her own world, a world in which protection comes from an unusual source: horror movies…especially the ones where a masked killer seeks revenge on a world that wronged them. And Jade narrates the quirky history of Proofrock as if it is one of those movies. But when blood actually starts to spill into the waters of Indian Lake, she pulls us into her dizzying, encyclopedic mind of blood and masked murderers, and predicts exactly how the plot will unfold.

Yet, even as Jade drags us into her dark fever dream, a surprising and intimate portrait emerges…a portrait of the scared and traumatized little girl beneath the Jason Voorhees mask: angry, yes, but also a girl who easily cries, fiercely loves, and desperately wants a home. A girl whose feelings are too big for her body. My Heart Is a Chainsaw is her story, her homage to horror and revenge and triumph.
Bokomslag och beskrivning av bokens handling är hämtad från SF bokhandeln.

När det var dags att välja ny ljudbok och då jag hade hört att denna var Oktober månads bok för bookcluben Literally dead book club så valde jag den.

Precis som författarens andra bok The Only good indians som jag läste förra året, hade jag lite svårt att komma in i boken och minns dåligt vissa delar av handlingen, men andra delar var riktigt intressanta att läsa speciellt då det är en skräck/slasher film i bokformat, med sitt mysterium om det är verklighet eller inte det som Jade upplever. Det är en intressant historia som berättas och jag hade gärna velat fastna mer i handlingen än jag gjorde. Vet inte vad det är som gör att jag inte gillar den fullt ut och hade kunnat koncentrera mig mera på den, formatet eller om det är författaren.

Denna  bok ingår i Kaosutmaningen # 6 - en bok av en författare som tillhör ett lands ursprungsbefolkning.

tisdag 19 oktober 2021

Tisdagstrion - Konst & fotografi

 I dagens tisdagstrio anger Helena temat konst & fotografi, först hade jag lite problem att komma på vad jag hade för böcker som passade in på det temat, men nu har jag kommit på en trio:

  1. Jan Lööf 75 år av dumheter, detta är en intervju av Jan Lööf i bokformat om hans liv, konst, bilder till böcker och TV-serier/filmer han har gjort.

  2. Nattfilm av Marisha Pessl, är en thriller/mysterium, där frågan handlar om att hitta svaret på  skräckfilmsressigörens  Cordovas hemlighet, en bok jag riktigt gillar. Orsak att den är med i trion är Film=rörliga fotografier, men det kan även vara för att det finns bilder och artiklar etc i boken som vävs in i handlingen.

  3. Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg, är barn och ungdomsboks-vinnaren av Augustpriset 2017 och handlar om konstnären Berta Hanssons ungdomsår. Även författaren är konstnär och barnboksillustatör.

måndag 18 oktober 2021

Vad jag läste, såg och hörde på under vecka 41 / 2021

 

Denna vecka har jag läst en hel del i sidoantal men inte riktigt i ordantal, då det var seriealbum jag läste mest, men det känns skönt ändå att läsningen har fått ta lite mera tid denna vecka.
Läsningen blev dock lite lidande i slutet av veckan då jag upptäckte TV-serien Outer banks, binge watching av två säsonger (20 avsnitt) på två dagar, sen har jag även sett på TV-serierna Sense8 (2 avsnitt), HTGAWM (2 avsnitt), Cursed (1 avsnitt), Legion (2 avsnitt) och Roswell New Mexico ( 2 +1 avsnitt), sen har jag även sett på Youtube och Booktube (och är glad i alla fall för den senare kategorin börjar leta sig in i min tittning igen).
Vad jag har hört på är endast musik och ljudbok (6 timmar och 45 min) denna vecka.
Nu är det dags för vad jag läst dag för dag under veckan

11/10

65 sidor ur My heart is a chainsaw av Stephen Graham Jones (ljudbok)

136 sidor ur The walking dead vol 23 av Robert Kirkman (utläst)

12/10

40 sidor ur My heart is a chainsaw

136 sidor ur The walking dead vol 24 (utlässt)

13/10'

48 sidor ur My heart is a chainsaw

136 sidor ur The walking dead vol 25 (utläst)

14/10

130 sidor ur Den hemliga historien av Donna Tart

36 sidor ur My heart is a chainsaw 

136 sidor ur The walking dead vol 26 (utläst)

15/10

64 sidor ur Den hemliga historien 

49 sidor ur My heart is a chainsaw

16/10

36 sidor ur My heart is a chainsaw

17/10

18 sidor ur Den hemliga historien

44 sidor ur My heart is a chainsaw


Sammanlagt läst denna vecka

antal sidor 1074

utlästa böcker 4


Sammanlagt läst i Oktober

antal sidor 2191

utlästa böcker 6


Sammanlagt läst i September

antal sidor 3229

utlästa böcker 1


Sammanlagt läst i Augusti

antal sidor 3914

utlästa böcker 12


Sammanlagt läst i Juli

antal sidor 2546

utlästa böcker 7


Sammanlagt läst i Juni 

antal sidor 2110

utlästa böcker 5


Sammanlagt läst i Maj

antal sidor 3167

utlästa böcker 8


Sammanlagt läst i April 

antal sidor 7313

utlästa böcker 17


Sammanlagt läst i Mars

antal sidor 9909

utlästa böcker 30


Sammanlagt läst i februari

antal sidor 5792

utlästa böcker 19


Sammanlagt läst i januari 

antal sidor  5439

utlästa böcker 13


Sammanlagt läst i år (2021) 

antal sidor 41010

utlästa böcker 127

lördag 16 oktober 2021

The walking dead vol 25 & 26 av Robert Kirkman

 

After a devastating act of war by the Whisperers, Rick must chart a path for his community. But when his leadership is questioned, how will he respond?
After being betrayed by members of his own community, Rick Grimes charts a new course and marshals his forces against the Whisperers.


Som sagt håller på att läsa denna serieromans serie, och har nu hunnit läsa ett par till i den, och som tidigare sagt så gillar jag verkligen att läsa om hur människorna anpassar sig till den nya värld då en Zombie-akopalys har skett.

Det är det som gör både serieromanerna och TV-serien så intressant, sen är det ju ungefär samma historia men det finns skillnader med vilka karaktärer som handlingen som sker händer till plus lite små variationer på händelserna, så det är intressant att både läsa och se historien ske.

fredag 15 oktober 2021

Helgfrågan vecka 41 / 2021

 

Om Mia i förra veckans helgfråga frågade efter bästa kortaste roman vi läst, undrar hon denna vecka efter tjockaste - längsta bok en så kallad tegelsten vi läst. Och då jag faktiskt hade en klassiker förra veckan kunde jag inte låta bli att även denna vecka ta en klassiker, Hustrur och döttrar av Elizabeth Gaskell är en oavslutad (men har ett sammandrag av vad Gaskell hade tänkt ha med i sin romans slut) bok på 700+ sidor.

torsdag 14 oktober 2021

Hett i hyllan vecka 41

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som dök upp i brevlådan som en överraskning, recensions exemplar sommaren 2018, som jag ännu inte har läst, denna känns ändå lite intressant då jag gillar att läsa om dystopier...

Efter klimatkatastrofer och världskrig har Förenta Nationerna förtätats till en klimatkontrollerad zon. Här lever människor det goda livet bland blomstrande takträdgårdar, VR-miljöer och kroppsintegrerade teknologier.

Jossi, nygift och nyutexaminerad konstnär, borde egentligen vara lycklig. Men trots att medicinimplantaten reglerar hennes hormonnivåer drabbas hon av en oförklarlig dödsångest, som inte ens det kryoniska löftet om evigt liv biter på.

På jakt efter förklaringar söker sig Jossi till politiken. Men de etablerade partierna visar sig vara fulla av floskler. Snart dras hon i stället in i en radikal organisation, som tror att lösningen på allt är att omvandla människans relation till naturen…

onsdag 13 oktober 2021

The walking dead volume 21-24 av Robert Kirkman

The World we knew is gone. The world of commerce and frivolous necessity has been replaced by a world of survival and responsibility. An epidemic of apocalyptic proportions has swept the globe, causing the dead to rise and feed on the living. In a world ruled by the dead, we are forced to start living.

Alexandria has been destroyed. Can Rick rally the other communities against Negan's army?
 
Jag har alltid gillat TV-serien The walking dead, men ligger efter i läsningen av seriealbumen, försöker läsa i kapp innan jag ska se de avsnitt som blivit släppta i TV-serien i år. Så jag tänkte ha ett litet sammansatt recension av flera volymer i samma inlägg nu.

Ska sen säga att jag gillar serien inte för att det är en Zombie-värld den skildrar utan om människornas styrka att leva vidare och försöka kämpa mot förtryckare och skapa en god framtid för sig igen.

Bokomslag och beskrivningar av handlingen är hämtad från Goodreads, dock kan jag ju säga att för er som varken läst eller sett på TWD så innehåller det nu spoilers.

Volym 22 avslutar handlingen med Neagans skräckvälde för våra hjältar och jag är glad för jag var lite trött på den storylinen nu, och sen går vi vidare till The Whispers och den storyn och jag är intresserad igen.

The new era of peace and prosperity is interrupted by a new type of enemy. One that travels amongst the walkers. One that will turn whispers of their appearance to screams.










As the fair opens at Alexandria, old friends return from afar and new adversaries make their introductions.

tisdag 12 oktober 2021

Tisdagstrion - Blått

För Tisdagstrion väljer jag denna gång blåa omslag då temat var Blått, så här är min trio. 

  1. Tårar i havet av Ruta Sepetys

  2. Sista riket (Mistborn) av Brandon Sanderson, inte ett helt blått omslag, men det är så stilrent med det blåa i ett svart-vit omslag, tycker jag.

måndag 11 oktober 2021

Vad jag läste, såg och hörde på under vecka 40 / 2021


Läsningen går sakta men jag läser ändå lite varje dag och jag är väl förtillfället rätt nöjd med kvantiteten men jag skulle vilja få lite kvalité på läsningen också utifrån vilka mål jag hade för året.
Denna vecka har jag sett på förutom Youtube och Instagram (livesstream etc) TV-serier som Riverdale (1 avsnitt = slut på säsong 5), Sense8 (2 avsnitt), HTGAWM (2 avsnitt), Sex education (20 avsnitt = avslutat säsong 1-3), Legion (8 avsnitt = avslutat säsong 1) och Roswell New Mexico (1 avsnitt x2 +).
Denna vecka har jag inte lyssnat på någon podcast utan bara musik och ljudbok ( 6½timme).
Detta har jag läst dag för dag i veckan som gått

4/10

34 sidor ur A Natural history of dragons av Marie Brenan (ljudbok)

5/10

56 sidor ur Den trettonde historien av Donna Tart

40 sidor ur A natural history of dragons

6/10

71 sidor ur Den trettonde historien

29 sidor ur A natural history of dragons

7/10

39 sidor ur Den trettonde historien 

57 sidor ur A natural history of dragons

8/10

33 sidor ur Den trettonde historien

49 sidor ur A natural history of dragons

9/10

64 sidor ur Den trettonde historien

36 sidor ur A natural history of dragons

10/10

59 sidor ur Den trettonde historien

60 sidor ur A natural history of dragons


Sammanlagt läst denna vecka

antal sidor 668

utlästa böcker 1


Sammanlagt läst i Oktober

antal sidor 1117

utlästa böcker 3


Sammanlagt läst i September

antal sidor 3229

utlästa böcker 1


Sammanlagt läst i Augusti

antal sidor 3914

utlästa böcker 12


Sammanlagt läst i Juli

antal sidor 2546

utlästa böcker 7


Sammanlagt läst i Juni 

antal sidor 2110

utlästa böcker 5


Sammanlagt läst i Maj

antal sidor 3167

utlästa böcker 8


Sammanlagt läst i April 

antal sidor 7313

utlästa böcker 17


Sammanlagt läst i Mars

antal sidor 9909

utlästa böcker 30


Sammanlagt läst i februari

antal sidor 5792

utlästa böcker 19


Sammanlagt läst i januari 

antal sidor  5439

utlästa böcker 13


Sammanlagt läst i år (2021) 

antal sidor 39936

utlästa böcker 121