tisdag 18 september 2018

Godnattsagor för rebeltjejer 2 av Elena Favilli & Francesca Cavallo

Godnattsagor för rebelltjejer har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Den blev en av 2017 års mest sålda barnböcker med över 60 000 ex sålda på bara några månader.
Här är fortsättningen, med 100 nya berättelser som bygger på verkliga och fantastiska kvinnor – alltifrån drottning Nefertiti till Beyoncé. Här finns också en mongolisk örnjägare, en irländsk pirat, en fransk akrobat, en engelsk deckarförfattare, en italiensk borgmästare, en rumänsk hjärnkirurg, en graffitikonstnär från Afghanistan och en svensk drottning med namnet Kristina. Samt många, många fler.
Coola, drivna kvinnor som alla har åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Förebilder som inspirerar sina läsare till att våga tro på att de kan bli precis vad de vill.
De hundra illustrerade porträtten är skapade av konstnärer från hela världen, och för texterna svarar den italiensk-amerikanska duon Elena Favilli och Francesca Cavallo.
Godnattsagor för rebelltjejer finansierades ursprungligen via en gräsrotsinsamling på sajten Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord. Den har blivit en New York Times Bestseller och har sålts till över 40 länder.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Efter att läst den första boken om rebelltjejer och verkligen gillat alla berättelser om alla dessa fantastiska kvinnor, så kunde jag inte motstå denna. Och visst är denna lika intressant där jag får läsa om ännu flera fantastiska kvinnor. som tex Oprah Winfrey, Nadine Godimer, Sapfo och Leymah Gbarree.
Tex Leymah Gbarre från Liberia, fredsaktivist som fått Nobels fredspris. Hon samlade kvinnor i ett nätverk för fred och hjälpte många krigsskadade. Hon har gjort uttal som " När kvinnor går samman så kan stora saker hända" och "Vi måste fortsätta att förenas i systerskap och vända våra tårar till seger".
Jag rekommenderar att läsa både denna och den föregående om man är intresserad av fantastiska kvinnor. Det stora problemet är att man blir nyfiken att ta reda på mera om kvinnorna.

1 kommentar:

  1. Läste första delen i somras, måste ta och läsa denna också. Verkligen inspirerande böcker och blandningen mellan kända och okända.

    SvaraRadera