söndag 30 september 2018

Skuggornas drottning (Glastronen #4) av Sarah J Maas

Alla som Celaena Sardothien älskar har tagits ifrån henne. Men till sist har hon återvänt till imperiet för att hämnas, för att rädda hennes en gång så storslagna kungadöme, och för att möta sina egna demoner.
Hon har förlikats med sin identitet som Aelin Galathynius, drottning av Terrasen. Men innan hon kan återta tronen, måste hon slåss. Hon tänker kämpa för sin kusin, krigaren som är beredd att dö för henne. För sin vän, den unge man som är inspärrad i ett fasansfullt fängelse.
Och hon kommer att kämpa för sitt folk, som förslavats av kungen och som väntar på den förlorade drottningens återkomst.
Skuggornas drottning är den fjärde delen i Sarah J. Maas storsäljande Glastronen-serie. Ett omskakande crescendo, som kommer att förtrolla sina läsare världen över.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Modernista, som jag även härmed tackar för recesnions exemplaret jag fick.

Denna serie fortsätter bara att få mig mer och mer fascinerad av den. Om inte Aelin (Celaena) varit en favorit från början, så kommer bara flera kvinnliga karaktärer in i handlingen som jag bara älskar att läsa om. Sen är det flera även manliga karaktärer jag gillar att läsa om.
Det är svårt att skriva för mycket om handlingen när det är del fyra i en serie, så jag kommer nog inte att skriva så mycket mera nu, utan nu blir det att vänta till jag kan sätta ögonen i nästa del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar