måndag 3 september 2018

Tematrio - grå

Nu är det dags för tematrio, på bloggen Lyrans noblesser står det så här om veckans trio:

Grå vardag, grå böcker, namn man kan associera till grå, välj själv! Veckans tema är grå, låt se hur uppfinningsrika svar ni kan få till!

Det första som dök upp i min hjärna när jag läste att tematrion skulle handla om "färgen" grå, var Maja Grå, författaren Amanda Hellberg skriver om den klärvoajanta kvinnan Maja Grå, första boken heter Styggelsen och om jag inte missminner mig finns det fem stycken i serien. Jag hoppas på att Hellberg snart kommer att skriva mer böcker om Maja Grå. De första böcker läste jag för länge sen så jag har ingen recension att länka till, men här är länken till Adlibris  Jag har en recension på Snögloben som är del tre i serien här.


Vad som passar in från Styggelsen, nu när jag går vidare i trion och inte visste riktigt vad jag skulle göra, så tänkte jag så att om omslagen är i svart och vitt, så måste ju det även finns grått med i dem. Sen upplevs ju böckerna som grå pga av bristen av färg i dem.

En bok som både till utseendet och innehållet kan upplevas som grått är Kvinnan i svart av Susan Hill, det är tung dimma som rullar in över hedarna och myrarna i denna skräckberättelse. (Här finns en recension).


 Sen går vi vidare till där i alla fall omslaget och illustrationerna i boken innehåller gråa moment, bland det svart/vita. Den sovande och sländan har så fina illustrationer och berättelsen är "sagolik", Gaiman berättar en berättelse baserad på flera sagor, vilka det får ni själva ta reda på genom att läsa den. (Recension)
10 kommentarer:

 1. Ja just det, Kvinnan i svart har ju också grått omslag. Den är dessutom jättebra. De andra två böckerna var också fina.

  SvaraRadera
 2. Har inte läst någon av böckerna men Kvinnan i svart är jag smått sugen på.

  SvaraRadera
 3. För mig okända! Jag hade knappt något grått i hyllan över huvud taget!

  SvaraRadera
 4. Kvinnan i svart och Gaimans bok har jag läst.

  SvaraRadera
 5. Den sovande och sländan är den vackraste och bland de tre bästa jag läste på hela förra året! Gaiman for president!

  SvaraRadera
 6. har läst Kvinnan i svart. Gaimans böcker förstår jag mig inte på, men Den sovande sländan ser ju vacker ut

  SvaraRadera
 7. Vilket vackert utdrag ur ditt bibliotek! Blir nyfiken på Gaiman.

  SvaraRadera