måndag 10 september 2018

Tematrio - röd


I veckans tematrio skriver Lyrans Noblesser så här:

Så här efter valet som slutade i total förvirring vill jag bekänna färg och temat är därför detta vecka så klart RÖD. Var gärna uppfinningsrika och långsökta i era svar!Hela serien Månkrönikan (Lunar-Chronicles) är min favorit och just dessa omslag är det röda detaljer på alla böckernas delar ( Cinder - en röd sko, Cress -  röda band i hennes hår, Winter - ett rött äpple) och här på Scarlet en röd huva ska jag tro det ska föreställa fast det ser ut som ett skynke.
En kul detalj är att (är inte helt säker på det här) men i någon översättning heter Scarlet ( alltså bokens huvudperson) - Red. Boken i sig är en omskrivning av Rödluvan.
Just nu håller jag på att läsa Winter som är sista delen.
Recensionen av Scarlet finns här.


Fortsatte med röda omslag, fast boken Rött uppror har även färgen i titeln, handlar om att leva på Mars, där de som lever där delas in i olika färger utifrån vad för roll de har i samhället, de röda är slavar och jobbar nere i gruvor i innandömet av Mars för att de Gyllene (Guld) ska kunna leva ett lyx liv och styra över Mars. ( Finns Bruna, Gröna, Rosa och många fler färger med olika uppgifter). Recensionen

Norra Latin, jag tror inte jag skriver så mycket mer, det är bara så snyggt omslag på en bra bok. Recensionen.

Jag måste ha med en bubblare för jag kunde egentligen inte välja. Här är Yuko, med sitt röda omslag, en svensk skräckis, är skriven som en Japansk skräckfilm. Recensionen.

9 kommentarer:

 1. Väldigt röd trio. Har inte läst någon av böckerna.

  SvaraRadera
 2. Varför tänkte jag inte på Marissa Meyer! Passar ju in perfekt på listan på flera sätt dessutom. Rött uppror och Norra latin måste jag ta och läsa.

  SvaraRadera
 3. Så fina röda böcker. I Månkrönikan har jag läst de två första böckerna, men dina övriga böcker har jag inte läst. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 4. Yuko har jag läst. Rött uppror blev visst aldrig utläst, fastnade någonstans mitt i. ;)

  SvaraRadera
 5. Norra Latin ska jag nog läsa någon gång.

  SvaraRadera
 6. Vilket fint omslag på Norra Latin!

  SvaraRadera