torsdag 20 september 2018

Hett i hyllan vecka 38/2018

Om hett i hyllan skriver Monika så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


 I dag blir det två böcker i en serie som jag har stående i hyllan som jag aldrig har läst, jag saknar ju även del tre i serien och jag tror att det har hindrat mig att läsa den.
 Em Watts är betydligt mer pojkflicka än en partyprinsessa. Hon har inte alls lust att gå på SoHo Stark Megastores stjärnspäckade öppningskväll. Men hennes syster Frida vill, eftersom hennes idol Gabriel Luna ska komma dit liksom affärskedjans nya "ansikte", supermodellen Nikki Howard. Och någon måste hålla koll på Frida.

Men en olycka sker, som totalt ställer Ems liv på ända. Hon upphör plötsligt vara sig själv. Bokstavligen ...

Meg Cabot lyckas som alltid få läsaren fast från första sidan. Tempot är högt och karaktärerna trovärdiga - fansen kommer inte att bli besvikna.
Förut var Em Watts en helt vanlig tjej som hellre spelade tv-spel än flirtade med killar. Sedan hände den fruktansvärda olyckan. Plötsligt befinner sig Ems hjärna i supermodellen Nikki Howards kropp. Men Em är inte något supermodellämne och det nya livet blir långt ifrån fantastiskt. Hon tvingas manövrera sitt gamla liv i hemlighet, samtidigt som hon går i skolan och gör glammiga modefotograferingar. Hon kan inte berätta för sin bästis - killen som hon gillar - vem hon egentligen är, hon träffar knappt sin familj och det värsta av allt är att hon är övertygad om att företaget som har transplanterat hennes hjärna till supermodellens kropp tänker göra allt för att hålla operationen hemlig.

Att vara Nikki tar vid där Airhead slutade, och är bok nummer två i en serie om tre.

2 kommentarer:

  1. Har sett de där böckerna tidigare, men det är inga som jag funderat på att läsa.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte läst något av henne, men jag känner så klart igen namnet.

    SvaraRadera