fredag 26 oktober 2018

Ibland bara måste man av David Levithan

När dansade du i bokhandeln senast? Paul har det inte lätt just nu. Hans bästa vän Joni har dumpat honom och hela gänget för den där Chuck! Och Tony, hans andra bästa vän, är inspärrad i huset av sina hysteriska föräldrar för att omvändas. Och Noah sedan. Noah med de grönaste gröna ögon vill inte se honom längre eftersom han råkade kyssa sitt ex Kyle i skolans städskrubb. Rörigt värre! Och mitt i alltihop ska han hinna förbereda Glada änkans fest med döden-tema. Med vass humor och ett språk som trollbinder berättar David Levithan en historia utan motsvarighet i svensk litteratur för unga. I USA har boken bland annat tilldelats ALA Best Books for Young Adults. Ibland bara måste man är en humoristisk, galen och ofantligt romantisk bok.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Har inte läst någon bok av David Levithan tidigare, så jag kände det var dags och det var den här som blev lånad från biblioteket, i original heter den Boy meets boy, och det är helt enkelt det den handlar om. Boken är en värdig HBTQ+ bok, innehåller många karaktärer som inte kan beskrivas som den sexuella norm som gäller i vårt samhälle. Plus att dessa ungdomar även får kämpa med sina kärlekar, vänskaper och annat som hör ungdomars dagliga vardag.
Håller med i beskrivningens sista rad att boken är en humoristiskt, galen och romantisk bok. Jag rekommenderar den verkligen speciellt till er som gillar Love, Simon, (Simon vs the homo sapiens agenda).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar