fredag 22 december 2017

Tess DÚberville av Thomas Hardy

Tess Derbyfield växer upp i fattigdom på en bondgård. Hon är vacker och troskyldig så när hennes pappa skickar iväg henne till den välbärgade släkten d"Urberville anar hon inget ont, trots de lystna blickar hon får av adelsfamiljens son, Alec d"Urberville. Senare i sitt liv tar Tess anställning som mjölkerska och faller då handlöst för den blivande missionären Angel Clare. Tess vill gifta sig med Angel, men det förflutna plågar henne. 

Om Thomas Hardy 

Thomas Hardy (1840-1928) var en brittisk författare som skapade stort rabalder med sin roman Tess. Idag är Charles Dickens mycket mera känd, men Thomas Hardy var lika stor, om inte större, än Dickens under 1800-talets senare hälft.
Beskrivning av boken från Bokus.

En bok jag läste under victober och det var en bok jag hade tänkt att läsa länge, vet inte hur jag hörde talas om den eller varför jag ville läsa den. Och nu när jag har läst den så ångrar jag mig verkligen inte, detta var en roman jag starkt gillade, och den överraskade mig verkligen med slutet det var inte ett jag hade tänkt mig, inte alls.

Denna bok räknas även in i kaosutmaningen som nr 14 en bok som är publicerad innan 2000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar