fredag 30 december 2022

De trasiga flickorna av Simone St. James

Hon säger att hon vill vara din vän. Men du får aldrig släppa in henne. 1950: I Vermont finns en herrgård som kallas Idlewild Hall. Här drivs ett hem för oönskade flickor, och fyra av dem är vänner som delar allt med varandra: både hemligheter och rädslan för Mary Hand, damen som sägs hemsöka det gamla huset. Men en dag försvinner en av flickorna spårlöst 2014: Det har gått tjugo år sedan journalisten Fiona Sheridans syster mördades, på Idlewild Halls ägor. Men när ytterligare en kropp hittas börjar Fiona tvivla på att den påstådde mördaren, som fortfarande sitter fängslad, verkligen är skyldig. De trasiga flickorna av Simone StJames är både en deckare och en ruskig spökhistoria, som vävs ihop i Vermonts dimmiga landskap. 

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.


 Har hört flera olik booktubers talat bra om denna författares andra böcker, så när jag under decembermånad valde att läsa Heathers (Bookables) favoritböcker från 2021, och hon talade om denna och den fanns på Storytel valde jag att lyssna på den även om jag inte hört talas om den tidigare.

Jag är inte alls besviken, för denna bok var verkligen bra, gillade båda tidslinjerna och att de två mordfallen och historierna gick in i varandra och hörde ihop i slutet var bara fascinerande och intressant att läsa. Sen var den lagom spännnde och skrämande som jag ville ha den, för jag gillar de paranormala inslagen med spöken i boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar