söndag 4 december 2022

The sun and her flowers av Rupi Kaur

 

The Sunday Times Number One Bestseller Winner of The GoodReads Choice Award for Poetry 2017 From Rupi Kaur, the bestselling author of Milk and Honey, comes her long-awaited second collection of poetry. Illustrated by Kaur, The Sun and Her Flowers is a journey of wilting, falling, rooting, rising and blooming. It is a celebration of love in all its forms. this is the recipe of life said my mother as she held me in her arms as i wept think of those flowers you plant in the garden each year they will teach you that people too must wilt fall root rise in order to bloom.

Bokomslag och beskrivning av bokens omslag hämtad från Akademibokhandeln.

Ännu en bok jag valde att läsa för att den passade in i Kaosutmaningen, en diktsamling # 2, men jag hade även läst författarens tidigare diktsamling Milk and honey och gillat den, då den som denna är dikter som skildrar författarens mörka uppväxt och förflutna.

Dock är den inte lika gripande och hugger tag i mig som den förra som var mer som en memoar, denna är mera en dikt hit och en dikt dit som skildrar vissa saker författaren vill förmedla i från sitt liv, även om det finns vissa dikter som jag fastnar för mer än andra. 

Jag kanske kan säga att jag kan ha fått en bättre upplevelse av den om jag läst den istället för ha valt att lyssna på den, även om jag inte gjorde något annat än bara ligga i sängen i ett mörkt rum innan jag skulle somna då jag lyssnade/läste den. För jag ska säga att Milk and honey lyssnade jag på då jag var på promenad, och då gick det bra att hänga med men sämre då jag lagade middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar