torsdag 8 december 2022

Hett i hyllan vecka 49 / 2022

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? 

Ännu en bok jag råkade köpa då jag missade att avbeställa ett bokpaket från Bonniers bokklubb, men då författaren och bok-serien är något jag läser då och då, så tänkte jag att jag likväl kunde behålla den, även om jag tror det kan ta ett tag innan jag läser den, det har redan gått ett år och jag har flera delar kvara att läsa innan det är dags för denna.


Blod finns. Men ingen kropp. Nora Ljungberg är försvunnen, och spåren pekar mot ett gammalt fall där mördaren aldrig dömdes för mord, utan bara för brott mot griftefriden. Det spektakulära fallet leder kriminalkommissarie Charlotta Lugn och journalisten Jane Wester tillbaka i tiden. Jane såg på nära håll hur mördarens advokat lyckades utnyttja de juridiska kryphålen, och kanske blev priset för högt? I Djävulens advokat, den elfte delen i Katarina Wennstams Justitia-serie, är det lagen själv som är anklagad.

3 kommentarer:

  1. Själv läser jag inte mycket spänningslitteratur så jag vet ingenting om den här serien faktiskt, men det verkar vara ett viktigt ämne, att brottslingar ibland kommer undan för att man inte kan bevisa att de har mördat.

    SvaraRadera
  2. Jag har läst några böcker av henne, men jag ligger långt efter i serien. Faktum är att jag nog inte ens har börjat på just den här serien.

    SvaraRadera
  3. Jag skulle vilja läsa fler böcker av henne, men ligger väldigt långt efter i serien. Tror jag läst någon "mitt i".

    SvaraRadera