lördag 10 december 2022

En oväntad jul av Natalie Cox

Charlie älskar inte julen. Särskilt inte den här julen. Charlies pojkvän har lämnat henne för sin personliga tränare, hennes mamma har åkt på en långresa med sin senaste man och som lök på laxen har hennes Londonlägenhet blivit förstörd i en gasexplosion. Singel, med lätt hjärnskakning och tillfälligt hemlös, inser Charlie att hon bara har ett ställe att åka till: sin kusins Jez hundpensionat i Devon. Charlie är inte precis en hundperson, men hur illa kan det vara ? Planerna på en stillsam jul i en charmig liten by kommer snabbt på skam, när Jez bestämmer sig för en spontan julresa och lämnar Charlie ensam med hundpensionatet. Den gravida beaglen Peggy och den ängslige grand danoisen Malcolm verkar ha bestämt sig för att hålla Charlie på tå. Och var är Cal, den outhärdligt nedlåtande men stilige veterinären, när man behöver honom? Nedräkningen till julafton pågår, och Charlies liv har aldrig känts så rörigt men med lite hjälp av sina nya fyrfota vänner, kanske hon kan lära sig ett och annat om att leva i nuet, omfamna det oväntade och att vara öppen för kärleken.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Denna julbok har jag haft på min radar i några år, och i år då jag och Evelina bestämde oss för att lyssna på julböcker som en adventskalende med ca 30 min/dag, så valde jag denna som vi började decembers lyssning med.

Jag är glad att vi valde den, för jag gillade den verkligen även om jag inte riktigt är vän med den genren - romance eller romcom, då denna har många roliga moment speciellt med hundarna inblandade i. 

Sen är den julmysig även om Charlie egentligen inte är en julmänniska.


1 kommentar:

  1. Tyckte också om den fast jag inte brukar fastna för den typen av böcker :)

    SvaraRadera