torsdag 15 december 2022

Hett i hyllan vecka 50 / 2022

 

Så här skriver Monik om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Börjar faktiskt börja få slut på böcker som stått länge i bokhyllan, beror mest på att jag inte köper så många böcker lånar helst från biblioteket eller så lyssnr jag på ljudböcker. Så den som är veckans "Heting" är en bok jag fick förra december som adventspaket från Evelina och det var en bok som jag viljat läsa länge men sen har det aldrig blivit av.

Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. Nu har en av dem lyckats fly därifrån och kriminalaren Teddy Daniels kallas dit för att ta hand om fallet. Men vad är det egentligen som pågår bakom sjukhusets murar? Hur kan någon överhuvudtaget avvika från denna strängt isolerade ö? Och vem är den patient 67 som rymlingen nämnt i ett kodat, kvarlämnat meddelande? Ju mer Teddy Daniels försöker kartlägga de mysterier som omger Shutter Island, desto diffusare blir bilden och desto mer börjar han tvivla på sina egna sinnen...

Efter succén med Rött regn är en av USA: s hetaste spänningsförfattare tillbaka - med en mardrömslik och labyrintartad skildring från helvetets förgårdar.

3 kommentarer: