onsdag 21 december 2022

To sleep in a sea of stars av Christopher Paolini

 

Kira Navarez dreamed of life on new worlds. Now she's awakened a nightmare. During a routine survey mission on an uncolonized planet, Kira finds an alien relic. At first she's delighted, but elation turns to terror when the ancient dust around her begins to move. As war erupts among the stars, Kira is launched into a galaxy-spanning odyssey of discovery and transformation. First contact isn't at all what she imagined, and events push her to the very limits of what it means to be human. While Kira faces her own horrors, Earth and its colonies stand upon the brink of annihilation. Now, Kira might be humanity's greatest and final hope . . 

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Denna bok har de booktubers jag gillar att se på och har liknande smak med antingen haft som favoritbok eller inte gillat alls, så jag var lite kluven att läsa den, efter att under året som har gått läst Eragon (Arvtagaren)-serien ihop med Evelina och inte riktigt gillat den, då jag valde att läsa den då jag hade valt att läsa några av Aarons (Booked & busy) favoritböcker från 2021.

Men jag fastnade från första sidan och hade svårt att sluta lyssna på den vissa gånger då jag läste den, för det var så spännande, nån gång kändes den lite långrandig då den är på ca 880 sidor och om man skulle lyssna i normaluppsepelningshastighet ha över 33 timmar att lyssna på, men jag lyssnade på den i x1,75 uppspelningshastighet så jag hade bara ca 17 timmars lyssning. Men i överlag var detta en bok jag skulle kunna läsa igen för att helt hänga med på vad den handlade om, speciellt också för humorns skull, den där AI jag ska bara säga han fick mig flera gånger att dra på munnen och ett par gånger att skratta rätt ut (eller bita mig i tungan egentligen för att undvika att väcka resten av familjen som sov)

Ska säga sen att jag gillade extramaterialet, ett efterord av författaren och i ljudboken, en intervju mellan honom och uppläsaren. Så den som lyssnar på boken, plöj igenom appendixerna som finns (de är lite intressanta) och även ordlistan så att ni inte missar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar