måndag 12 december 2022

Tisdgarna med Morrie av Mitch Ahlbom

 

Morrie Schwartz var Mitch Allboms favoritprofessor, hans mentor och vän. På examensdagen lovar Mitch att hålla kontakten men det dröjer tjugo år innan han hör av sig. Av en händelse får han se sin gamle sociologiprofessor på teve; Morrie har drabbats av en nervsjukdom som långsamt förlamar hans kropp men inte hans sinnes briljans och inte hans lust att leva ända till slutet.
Mitch beslutar sig för att besöka Morrie varje tisdag - precis som under studieåren. De samtalar om kärlek, äktenskap, känslor, förlåtelse, saknad och död. Deras pånyttfödda vänskap blir till en sista föreläsning fylld av visdom och erfarenhet, en lektion i konsten att leva.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Storytel.

Ännu en bok jag valde att lyssna på då jag håller på att pricka av böcker att läsa i Kaosutmaningen, denna gång #14 -för en bok med en veckodag i titeln.

Tisdagana med Morrie har jag i alla fall haft i min radar, utan att egentligen veta vad den handlade om, men inte hade tankarna förrän jag aktivt letade titlar med veckodagar i, men när jag såg den så valde jag den.

Sen blev jag överraskad trodde inte att den skulle intressera mig så mycket som den gjorde, beror säkert helt på att det itne är en handling jag brukar välja då jag väljer vad jag vill läsa, men sen säkert att den är bra skriven och språket och handlingen går lätt att fastna i och lyssna på. Sen böcker om fysiska sjukdomar som just ALS är intressant att läsa om speciellt då jag är sjuksköterska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar