söndag 25 december 2022

Jul i rubinrött (Ulltuna-sviten #2) av Amanda Hellberg

 

Andra boken i Ulltunasviten – uppföljaren till succén ”Jul i krinolin”. Utåt sett har Nina Swartensköld allt: man, barn och en gynnad tillvaro på Dackesta herrgård. Men bakom stängda dörrar är äktenskapet olyckligt och hon drömmer om ett annat liv. När den frisinnade privatläraren Johan Mahler anländer för att undervisa sonen och bo på godset sker det otänkbara – Nina blir kär och känslorna är besvarade. Medan vintermörkret sänker sig brinner den hemliga förälskelsens låga allt starkare. Men riskerna är enorma. Om greven får veta sanningen mister Nina allt. Julen 1888 närmar sig, granen kläs inför luciabalen och det visar sig att fler på herrgården bär på en förbjuden längtan.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris. 

Första delen i denna svit, läste jag för två år sen, men sen missade jag förra höst/vinter att denna andra del kom ut, men jag tog och läste den i år istället. Sen valde jag den lite för att den passade in på 30 i Kaosutmaningen - en bok utanför min comfort zon, då jag inte riktigt kommer överens med historiska romaner och specifikt då det är romance-generen som den räknas till, dock just denna författaren brukar ju ta sina böcker in i en annan genre som jag däremot gillar, och som tidigare böcker som jag läst av henne har innehållit och jag har gillat.

Men den genren var inte representativ i denna roman utan den var helt igenom en historisk romance, och tyvärr visade det sig då att jag inte alls blev så förtjust i den som jag hade hoppats på och då speciellt för att det var en författare som jag ser som favorit, men....

Jag ska ju inte helt dissa boken, för jag gillade vissa delar av den ändå, och då speciellt där det var tillbakablickar på en jul i Italien det skrevs om, plus slutet då allt började bli till det bättre för hjältinnan även om jag förstod att det skulle sluta lyckligt så ville jag ju läsa och se hur det skulle sluta.


Vet inte vad det är men jag ska säga att dessa omslag, tycker jag är så fina, både denna och ävne den första delen. Jul i krinolin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar