fredag 23 december 2022

Ön (Hulda Hermannsdottir #2) av Ragnar Jonasson

 

Utanför Islands södra kust ligger den isolerade ön Elliðaey. En plats känd för sin vackra, oförlåtande terräng - och där det är lätt att försvinna...
När en grupp vänner reser till ön för att tillbringa tid tillsammans i en jaktstuga och en av dem aldrig återvänder, hamnar utredningen på Hulda Hermanns­ dóttirs bord. Hulda befinner sig på toppen av sin karriär och är fast besluten att lösa mysteriet. Kan det finnas en koppling till mordet på en ung kvinna tio år tidigare ute på Västfjordarna? Rör sig en mördare runt landets karga utposter? Hulda påbörjar en resa för att avslöja öns isande hemligheter. 
Hon måste söka sanningen i det mörka landskapet - samtidigt som hon hemsöks av händelser i sitt eget förflutna. 
Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Så ännu en bok som ingår i Kaosutmaningen, denna gång #7 - en bok från någon av våra nordiska grannländer - Island.

Läste ju denna series första del för något år sen, och gillade att läsa om Hulda och Island, och denna var inte sämre den, blir fascinerad av både historien och miljön den utspelar sig i.

Sen kan jag ju inte känna att detta var någon stor överrasknings deckare, för jag både förstod vad som hänt och är så himla trött på att alla "utredare" man stöter på i "Nordic Noir" ska ha någon form av bakgrund eller missbruk som innebär att de har stora och oläkta ärr på sina själar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar