måndag 15 maj 2017

Rosie-effekten av Graeme Simision

Den charmiga feelgood-romanen Projekt Rosie blev en bästsäljare världen över. Alla som undrat hur det går för den udda huvudpersonen Don Tillman får nu svaret i uppföljarenRosieeffekten.

Don Tillman har gift sig med sin Rosie och de har flyttat till New York, där båda forskar vid Columbia University. Don har svårt att passa in i sociala sammanhang och försöker desperat upprätthålla sitt strukturerade liv som styrs av scheman, listor och rutiner. Det går helt överstyr när Rosie meddelar den glada nyheten: hon är gravid!

Att bli förälder är svårt för vem som helst att förbereda sig på, men för Don är det nästan oöverstigligt. Han måste nu se till att Rosie inte äter något olämpligt, räkna ut att han förväntas vara med vid ultraljudet, och han får mycket men kanske inte så god hjälp av sina sex vänner. Den blivande pappan leds in på helt fel banor och när han till slut inser det är det kanske för sent. Då riskerar han åtal, landsförvisning och värst av allt: att förlora Rosie. Bild och text från Forums sida om boken.

Denna var lika bra som föregångaren Projekt Rosie, gillar att läsa vidare om Don och Rosie och de andra i den här boken. Lite synd om Don tycker jag när allt rör till sig för honom med Rosies graviditet. Mycket mer kan jag inte säga för att undvika spoilar, helt klart läsvärd bok.

1 kommentar:

  1. Jag har precis börjat läsa första delen och så här långt så är jag väldigt förtjust i Don. Och Rosie :)

    SvaraRadera