tisdag 30 maj 2017

Du, bara av Anna Ahlund

"Frank, det här är min lillebror John."

Han tittar upp och ser på mig.

Jag håller andan.

Hans ögon är elektriska. Svarta som ett natthav där blixten slagit ner. Utan att släppa mig med blicken reser han sig upp, ler och sträcker fram handen. Jag tar två steg fram och fångar den. Hans handflata är sval.

"Hej John."


Du, bara är en romantisk och hjärteknipande historia om sextonåriga John som blir kär i den två år äldre Frank. Frank är oturligt nog redan är tingad av Johns storasyster Caroline. Och Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja. Och ett krossat hjärta i bagaget, vilket krånglar till saker.

Det handlar också om en bästis, ett båthus, en pappershandel, ett hustak med utsikt över hela Uppsala, Nick Drake, Räddaren i nöden, tusen papperstranor och trädgårdsrosor från Svartbäcken. Och så en hel del sex.

Du, bara är en smärtsamt ärlig och vacker debut om hur kärleken alltid gör som den vill. Bild och text hämtad från Rabén & Sjögrens sida.

Oj, vad ska jag skriva om den här boken, den är verkligen läsvärd. Gillar alla karaktärer, utan en liten stund systern Caroline, som jag tycker uppför sig lite för beskyddande över John ( och även retar honom vid fel tidpunkt ), syskonkärleken är ändå stor och hon bryr sig om John men det blir lite fel, enligt mig. Mer tror jag inte jag kan skriva utan att spoila något.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar