lördag 20 maj 2017

Snögrottan av Laura Trenter (Christoffer Asklöf och Joel Prisell)

Första snön har kommit. Så fort skolklockan ringer ut rusar David och Andreas iväg för att leka i snön. Det har redan hunnit bli snövallar längs vägen, perfekta att bygga grottor i. De gräver så djupt att de inte märker när plogbilen kommer, och plötsligt har det hänt som inte fick hända. De har blivit insnöade!

I tre timmar ligger de fastklämda under snön innan en kompis kommer förbi snöhögen och ser en vante sticka upp ur snön, och det är en hand i den! När man slutligen lyckats gräva fram pojkarna är de rejält nedkylda, men de är vid liv. Ingenting blir nu som det varit förut. Känslan av att inte kunna röra sig, inte få luft och inte kunna höras kommer över pojkarna länge efteråt.

Snögrottan är en stark och gripande berättelse som bygger på en verklig händelse som Christoffer Asklöf och Joel Prisell var med om. Pojkarna har berättat och Laura Trenter har utgått från deras berättelse när hon skrivit.
Bild och text från Bokus.

En bok som 11-åringen har läst i skolan, och när han hade hemma den och jag såg vad den handlade om så blev jag intresserad av att läsa den, och det gjorde jag. Verkligen en bra skildring som Laura Trenter har gjort av en hemsk händelse som faktiskt skulle kunna hända vem som helst. 
I familjen har vi läst någon Laura Trenter bok tidigare och även sett filmatiseringar på TV av någon, och hon skriver verkligen bra för barn och ungdomar.
Sonen tyckte att den var lagom bra, lite tråkig men bra. (Vad han nu menar?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar