tisdag 16 maj 2017

Ni kommer att sakna mig av Moa Herngren

Jag är sjutton år. Det har gått mindre än 24 timmar sen jag bestämde mig för att bli vuxen och jag är redan kriminell. Nu är jag på rymmen från polisen i skogen. 

När mamma åker till Dalarna med sin nya kärlek och pappa flyger till Mallorca med sin nya familj blir My ensam kvar i stan på sommarlovet. Båda föräldrarna tror att My är med den andra. Istället för att avslöja misstaget bestämmer hon sig för att dra och klara sig på egen hand. Om hon inte är önskvärd så ska de slippa henne. 

Det blir startskottet på några turbulenta månader där My får lära sig allt om att överleva utan jobb och utan pengar. Hon bryter sig in i huset hon bodde i som liten i ett desperat försök att hitta tillbaka till en tryggare tillvaro. Hon bosätter sig i ett läger i skogen, befolkat av människor som vill leva utanför samhället, hamnar i händerna på knarklangare och andra som vet att utnyttja unga utsatta tjejer - men aldrig någonsin ser hon sig själv som ett offer.  

Moa Herngren har skrivit en actionfylld bok om det hårda livet i utkanten av tillvaron för en ung människa som tror att hon är odödlig, men bär sina känslor utanpå kroppen. Det är oavbrutet spännande och ett rasande tempo från början till slut.  Text och bild från Bonnier Carlsens sida om boken. Och jag tackar även så mycket för recensions exemplaret.

Detta var första boken jag läste något av författaren Moa Herngren och det gav mersmak jag kommer verkligen att läsa mer av henne. Detta var som att se en film, verkligen aktionspäckat hela tiden. Vill hela tiden läsa vidare för att se vad som hände och hur det gick för My.
Det enda som saknades lite var att jag gärna ville läsa något ur någon annans perspektiv, var en tanke som dök upp under läsningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar