måndag 8 maj 2017

Tretton skäl varför av Jay Asher

För dig som vågar bli berörd på riktigt. En omskakande berättelse om unga människors kärlek och desperation i vår tid. Du kan inte stoppa framtiden. Du kan inte spola tillbaka det förflutna. Enda sättet att få veta hemligheten är att trycka på play. Clay Jensen vill inte ha något att göra med banden som Hannah Baker spelade in. Hannah är död, resonerar han. Hennes hemligheter ska begravas med henne. Sedan berättar Hannahs röst för Clay att han finns med på hennes band och att han, på något sätt, är medskyldig till hennes död. Clay fortsätter att lyssna hela natten. Han följer Hannahs inspelade röst genom den lilla staden och det han upptäcker förändrar hans liv. För alltid.
Text och bild från Adlibris.

Denna bok har jag tänkt att läsa länge, men det hade inte blivit av, men sen såg jag att de hade gjort en Netflix serie av den och ville läsa boken innan jag såg. Nu har jag läst den, och den var verkligen så bra som jag trodde den var, även om den behandlar ett ämne som inte är så vanligt i ungdomsböcker men är ett viktigt ämne som måste tas upp. Det värsta är att backa för hur det är och känns att växa upp. Det hemska är att ingen förstår att Hannah mår så dåligt och hjälper henne. Och det är synd om Clay som verkligen saknar henne, och har dåligt samvete.

GP har två artiklar om Netflix-serien. Den ena varför du ska se den och den andra om stor oro för ökat sjäälvmordsstatistik etc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar