onsdag 17 maj 2017

Visning pågår av Sofie Sarenbrant

Morgonen efter en husvisning i Bromma hittas pappan död av sexåriga dottern Astrid. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Det enda som talar för att någon utomstående kan vara inblandad är att Astrid påstår att en okänd man har klappat henne på kinden under natten.
Emma Sköld på Länskriminalpolisens våldssektion utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska och välmående bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?

Bild och text från Sofie Sarenbrants egna hemsida om boken.

Sarennbrants deckare har jag gillat alla jag har läst och denna var inget undantag. Just denna och även tidigare delar innehåller mycket handling som pågår i Emmas egna privata liv, och det gör den extra spännande. Det är det jag gillar med dessa böcker och att de även är lite psykologiska och att det faktiskt finns funderingar som inte blir lösta i boken utan man vill fortsätta att läsa nästa del om Emma Sköld för att få veta mer och vad som kommer att hända.

1 kommentar: