lördag 27 maj 2017

Spel av Anna Roos

Sol lämnar Sverige och svär på att aldrig komma tillbaka. Men när hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som självmord återvänder hon motvilligt. Med ett fingerat CV får hon anställning vid Handelshögskolans bibliotek. I korridoren träffar hon Erik, studenten som är lite bättre än alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett på sin brors döda kropp.
Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav växte upp på gåslever i deras pappas nya hus på Lidingö blev hon kvar i förorten med sin mentalt instabila mamma. Och om hon har haft svårt att behålla sina jobb, har hennes bror snarare haft problem med vilket han ska välja efter sin examen från Handelshögskolan.
Vad var det egentligen som hände Gustav? Jakten på svar tar Sol djupare in i hans värld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram, och Sol dras in i ett spel där bara slumpen avgör vem som är vinnare och vem som är förlorare.
Spel är ett samarbete mellan Modernista och Louise Bäckelin Förlag.
Text och bild från Modernista sida. Jag har fått denna bok som ett recensionsexemplar så jag tackar Modernista och Louise Bäckelin förlag för att jag fått läsa denna.

En lite ovanlig bok men jag gillar den verkligen där tvillingsystern försöker få reda på vad har hänt hennes bror när han har blivit hittad drunknad. Berättelsen har hela tiden en hög spänningsnivå, och det gör att jag läser denna bok snabbt för att få reda på vad som ska ske. Sol är en både stark och svag person men det slutar hela tiden med att hon hamnar på sina fötter. Läs den för att få reda på vad jag menar.

1 kommentar: