onsdag 24 maj 2017

Dödens port (Olympens hjältar 4) av Rick Riordan

Gaia har öppnat dödens portar och nu väller monster från antikens dödsrike ut över jorden. Percy Jackson och Annabeth är instängda i underjorden och måste möta Tartaros alla fasor på egen hand. De andra halvgudarna Jason, Piper, Hazel, Leo, Frank och Nico utkämpar ett tvåfrontskrig: På ena sidan Gaias monster, på andra sidan deras före detta vänner i den stridslystna romerska armén.
I en tempelruin i Grekland reser sig Dödens port. Att stänga den kommer att kräva alla deras krafter. Och mer ändå.


Med de bästsäljande böckerna och Hollywoodfilmerna om Percy Jackson fick Rick Riordan ungdomar över hela världen att läsa om grekisk mytologi. Del fyra i nya beroendeframkallande serien Olympens hjältar visar att Rick Riordan är tillbaka i högform.

Efter äventyren i Den försvunne hjälten, Den fängslade guden och Athenas tecken skruvas spänningen upp ytterligare när halvgudarna måste vinna över både underjordiska monster och sina forna vänner för att överleva. Samtidigt kommer läsaren de sju unga halvgudarna närmare inpå livet när Hazel kämpar med sina nya krafter, Jason tvingas välja mellan Rom och Grekland och Nico avslöjar en hemlighet. Text och bild från Adlibris.

Fattar inte varför jag som är vuxen gillar dessa böcker så mycket, Rick Riordan har verkligen skrivit en episk fantasy som baseras på just här grekisk och romersk mytologi. Tycker att hans karaktärer har utvecklats från första boken i Percy Jackson serien, de har ett helt annat djup, Även om jag kan se att böckerna är rätt lika varandra (samma grundidé genom alla) så kan jag inte låta bli att gilla dem och vilja läsa dem. Väntar nu på att få läsa den avslutande delen i denna serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar