söndag 7 maj 2017

Inte utan min katt av Anna-Lena Bergelin

Att ha katt - för Anna-Lena är det lika självklart som lakan i sängen. Inte nödvändigt, men bättre med än utan. Och många katter har hon hunnit frottera sig med genom åren, både egna och andras.

         I trettiosju berättelser får vi här följa hennes vilda kattäventyr från barndomen och framåt. Möten med hämndlystna katter. Katter som liftar. Katter som förälskar sig i hundar och katter som jobbar i filmbranschen.

          Men det handlar lika mycket om katternas prövade hussar och mattar. Inte minst om Anna-Lenas egen mor: en liten småländska, bara 154 cm hög, som slåss mot livets orättvisor. Det är inte lätt att alltid ha rätt, men sällan få det. Att bo i det matdignande Skåne och samtidigt ha diabetes. Tvingas laga mat på spritkök och förlita sig på risiga gamla bilskrällen...

 Men det går an trots allt - så länge katten finns. Katter räddar liv.
Text och bild hämtad från Bokus.

Denna bok lånade jag på biblioteket för jag ibland gillar att läsa om husdjur, alltså hundar och/eller katter, men denna som bestod av många små berättelser var så där, för alla små berättelser var inte lika bra, men många fick mig att både skratta, och bli lite ledsen och chockad mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar