lördag 13 maj 2017

Djävulsdoften av Mons Kallentoft

Malin Fors fortsätter kampen mot ondskan - nu i Bangkok

Efter succén med årstids- och elementserierna, inleder Mons Kallentoft en ny svit inspirerad av de fem sinnena. I den första delen, Djävulsdoften, har kriminalinspektör Malin Fors lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död.

Malin Fors befinner sig på flykt. Ett ouppklarat fall och en personlig kris har fått henne att falla dit igen. Hon har druckit sig genom kvällar och nätter, och allt snabbare närmat sig botten. Som en sista chans har hon fått tjänstledigt och erbjudits ett vikariat som sambandsofficer i Bangkok.

Att bryta med allt verkar vara det enda vettiga. Men ensamheten i den nya staden är svår att hantera och frestelserna finns överallt. Arbetet blir som vanligt Malins räddning, och hennes jaktinstinkter väcks när en svensk kvinna hittas mördad. Vem var kvinnan? Varför blev hon dödad på ett så brutalt sätt? Och hur kände hon den thailändske man som blir nästa offer?

Samtidigt som Malin kämpar mot sina demoner blir hon indragen i ett fall som förbryllar både den thailändska och den svenska polisen. Och hon måste gräva djupt i det förflutna för att finna svaren och den hänsynslösa mördare som är ute efter upprättelse och hämnd. Text och bild kommer från Bokus.

Det var ett tag sen jag läste senaste boken av Kallentoft och blev verkligen förvånad att Malin hade gått ner sig så rejält i sin alkoholism igen, det var ledsamt att läsa, kände så för henne. Men det var intressant att få läsa om en kriminalgåta i ett annat land, och speciellt i Bangkok. Denna var verkligen bra och det var lite mindre tankar från de döda, även om Malin har något som liknar ett samtal med två av offren. Även om jag har lite svårt med de partierna (de dödas samtal) så gillar jag Kallentofts böcker och kommer definitivt att läsa flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar