torsdag 10 december 2020

Jul i krinolin av Amanda Hellberg

 

En oemotståndlig kärlekshistoria som sprakar av julstämning, godsaker och passion. Här möts "Jane Eyre", "Fröken Frimans krig" och "Chocolat"! December 1870: Den unga fattiga Lovisa Lind ska snart emigrera till Amerika, men först ska hon hjälpa till med konfekten på baron von Drevers spektakulära vinterbal. Förfärat märker hon att den vresige änklingen får hennes frusna hjärta att tina, och attraktionen verkar ömsesidig fastän hon bara är karamellkokerska. Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Medan snön yr och kylan kopplar ett järngrepp om bygden dras Lovisa in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.


När jag hörde att denna bok släpptes i höstas, så bara visste jag att jag skulle läsa den i december för att få julstämning och sen att det var Amanda Hellberg som hade skrivit den gjorde det bara ännu mera aktuellt, då hon är en av mina favoritförfattare,

Så första veckan i december blev det till att lyssna på denna svår placerade roman generaktigt då den var så mycket, både i från sådan genrer jag inte gillar så mycket (romans, historisk roman) till sådant jag gillar (gotisk atmosfär med spöken).

Njöt i alla fall av varenda sekund av ljudboken både då de talar om julgodisar, vinterbalen, snöstorm, spöken och även sexscenen (även om jag inte gillar sådana i böcker, mest för att det ska beskrivas med så "löjliga" utryck för de intima delarna och känslorna, det gör däremot inte Hallberg, här är det mera rätt på sak uttryck som inte gör att jag känner det pinsamt att läsa=lyssna på det, utan att göra scenen steril, så att jag kan känna de inblandade personernas känslor i akten och mot varandra).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar